Automate Loop end in sampler

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
n8tron
Posts: 173
Joined: Thu May 26, 2005 8:57 pm

Automate Loop end in sampler

Post by n8tron » Fri Apr 06, 2012 5:37 pm

Is it possible to automate, or better yet map to a macro, the loop end point in Sampler?

stoersignal
Posts: 500
Joined: Fri Oct 22, 2010 9:43 pm
Location: vienna

Re: Automate Loop end in sampler

Post by stoersignal » Fri Apr 06, 2012 6:11 pm

as far as i know: no

but if you don`t need most of samplers functions you can map the ones you need to a macro and then choose "Sampler > Simpler". that way you get all of your mapped sampler functions + the ability to automate loop start and length

n8tron
Posts: 173
Joined: Thu May 26, 2005 8:57 pm

Re: Automate Loop end in sampler

Post by n8tron » Fri Apr 06, 2012 8:34 pm

Great idea! That does work, though I was using the M24 filter in sampler which I liked the sound of... Guess it's a tradeoff.

MrBen
Posts: 9
Joined: Mon Apr 12, 2010 10:01 am

Re: Automate Loop end in sampler

Post by MrBen » Fri Apr 06, 2012 9:35 pm

hmmm

Post Reply