Yamaha Motif 6 to Ableton?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Sbkid925
Posts: 2
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:57 pm

Yamaha Motif 6 to Ableton?

Post by Sbkid925 » Wed Jun 20, 2012 6:17 pm

I recently bought ableton suite and noticed i can plug my Motif 6 into it has a MIDI controller. i connected it and no signal. Any help? i went to preferences to see if i can somehow configure it but since i'm sorta new to Ableton, i don't really know how to yet.

nuxnamon
Posts: 1770
Joined: Sun Oct 21, 2007 10:59 pm
Location: 650 area

Re: Yamaha Motif 6 to Ableton?

Post by nuxnamon » Wed Jun 20, 2012 9:23 pm

maybe try changing the preferences of the midi out in the Yamaha menu.. it can be set to either USB or midi (5 pin), so just change it to whatever your using.. that's how it is for the MO series anywayz..

doghouse
Posts: 1445
Joined: Fri Aug 29, 2008 5:30 pm

Re: Yamaha Motif 6 to Ableton?

Post by doghouse » Wed Jun 20, 2012 9:59 pm

On the Motif do the following:

Press Utility -> [F5]MIDI -> [SF4] OTHER

Set MIDI IN/OUT to USB

If you then press STORE the Motif will remember the new setting.

You can also use the Motif Remote Mode to control Live, read this

Have fun, Motifs are great machines.

Post Reply