Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
o0o
Posts: 574
Joined: Mon Mar 03, 2008 12:09 pm

Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Post by o0o » Tue Jul 10, 2012 8:47 pm

if I want to record something I'm playing in itunes or off a dvd or something into ableton does the ultralite have the feature to record what it's hearing?
rabbit

yup yup
Posts: 137
Joined: Fri Dec 18, 2009 10:23 am
Location: everywhere

Re: Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Post by yup yup » Tue Jul 10, 2012 11:22 pm

route a pair of outputs on your card to inputs.

nuxnamon
Posts: 1770
Joined: Sun Oct 21, 2007 10:59 pm
Location: 650 area

Re: Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Post by nuxnamon » Tue Jul 10, 2012 11:27 pm

or you can download the free app soundflower

o0o
Posts: 574
Joined: Mon Mar 03, 2008 12:09 pm

Re: Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Post by o0o » Tue Jul 10, 2012 11:45 pm

thank you and I'm aware of those options, was just thinking that the Motu was high enough of a quality card to offer this feature possibly and if anyone had used it?
rabbit

Valiumdupeuple
Posts: 1052
Joined: Mon May 31, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Post by Valiumdupeuple » Tue Jul 10, 2012 11:55 pm

Yes you can do it internally.
Select output 11/12 (on the mk3 hybrid at least) as your main output in the motu audio setup, then select this as your input in live.

o0o
Posts: 574
Joined: Mon Mar 03, 2008 12:09 pm

Re: Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Post by o0o » Wed Jul 11, 2012 12:14 am

wouldn't that affect the regular main output in live though?
rabbit

Kadub
Posts: 2
Joined: Wed Jul 09, 2014 3:02 pm

Re: Motu Ultralite Users- Record what you Hear with Ultralite ?

Post by Kadub » Sat Jan 24, 2015 1:10 am

Wonderful! This was very helpful.
I can now record snippets of videos without ripping the whole video!
FYI Mk3 Hybrid
On Windows I selected the 'Sound' settings in control panel to route 'general' audio to 'ADAT A 1-2' which I have connected to an Expert Sleepers ES-3.

Post Reply