Live 9 32-bit support?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
square7
Posts: 29
Joined: Mon Jun 18, 2012 9:59 pm

Live 9 32-bit support?

Post by square7 » Thu Oct 25, 2012 6:22 pm

Will Live 9 support 32 bit plugins?

I hope so... :cry:

kevwestbeats
Posts: 255
Joined: Fri Apr 20, 2012 1:05 am
Location: Seattle
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by kevwestbeats » Thu Oct 25, 2012 6:58 pm

Subscribing
http://www.KevWestBeats.com
http://www.YouTube.com/DjKevWest
http://www.Facebook.com/KevWestbeats
http://www.Twitter.com/KevWestBeats

Live 9, Komplete 9, Maschine MK2, IK Total Studio, XLN Audio Addictive Keys and Addictive Drums, All of FXpansion's fx.

Angstrom
Posts: 14743
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by Angstrom » Thu Oct 25, 2012 7:08 pm

People do understand that there is both a 32 bit version AND a 64 bit version?

Yes?

njh
Posts: 484
Joined: Sun Feb 05, 2006 11:58 am

Re: Live 9 32-bit support?

Post by njh » Thu Oct 25, 2012 7:22 pm

no
we dont understand.

square7
Posts: 29
Joined: Mon Jun 18, 2012 9:59 pm

Re: Live 9 32-bit support?

Post by square7 » Thu Oct 25, 2012 7:43 pm

Angstrom wrote:People do understand that there is both a 32 bit version AND a 64 bit version?

Yes?
Of Live 9? No, there is not.

Angstrom
Posts: 14743
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by Angstrom » Thu Oct 25, 2012 7:44 pm

Well, let's wait and see.

square7
Posts: 29
Joined: Mon Jun 18, 2012 9:59 pm

Re: Live 9 32-bit support?

Post by square7 » Thu Oct 25, 2012 7:45 pm

Angstrom wrote:There is
There is a 32 bit and 64 bit of Live 9?
Where, please show us.

Angstrom
Posts: 14743
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by Angstrom » Thu Oct 25, 2012 7:49 pm

square7 wrote:
Angstrom wrote:There is
There is a 32 bit and 64 bit of Live 9?
Where, please show us.
Nice tone there.
When is Live 9 coming out? Can I already upgrade to Live 9?
Live 9 will be released and downloadable in the first quarter of 2013. It will come with 32 bits and 64 bits installers
https://www.ableton.com/en/articles/live-9-faqs/

square7
Posts: 29
Joined: Mon Jun 18, 2012 9:59 pm

Re: Live 9 32-bit support?

Post by square7 » Thu Oct 25, 2012 9:47 pm

I stand corrected then. Thought you were just being snarky, my bad.

That's good to know. Would be nice to use 64-bit Live 9 with older
32-bit only plugins though, however.

kevwestbeats
Posts: 255
Joined: Fri Apr 20, 2012 1:05 am
Location: Seattle
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by kevwestbeats » Fri Oct 26, 2012 12:03 am

Will it include the J Bridge or will one have to buy it seperate to use 32 bit plug ins in the 64 bit environment? I have a lot of 32 bit plugs I really like but I wouldn't mind running the 64 bit versions of the ones that are.
http://www.KevWestBeats.com
http://www.YouTube.com/DjKevWest
http://www.Facebook.com/KevWestbeats
http://www.Twitter.com/KevWestBeats

Live 9, Komplete 9, Maschine MK2, IK Total Studio, XLN Audio Addictive Keys and Addictive Drums, All of FXpansion's fx.

XSIMan
Posts: 552
Joined: Wed Nov 18, 2009 7:22 pm
Location: England
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by XSIMan » Fri Oct 26, 2012 1:56 am

Just use jbridge I already use it to run 32bit plugs in Live 8 64bit.

kevwestbeats
Posts: 255
Joined: Fri Apr 20, 2012 1:05 am
Location: Seattle
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by kevwestbeats » Fri Oct 26, 2012 3:08 am

Personally I don't want to buy it. Would rather the software just support it by default.
http://www.KevWestBeats.com
http://www.YouTube.com/DjKevWest
http://www.Facebook.com/KevWestbeats
http://www.Twitter.com/KevWestBeats

Live 9, Komplete 9, Maschine MK2, IK Total Studio, XLN Audio Addictive Keys and Addictive Drums, All of FXpansion's fx.

psyndrome
Posts: 46
Joined: Thu Jan 05, 2012 6:22 pm
Location: Magdeburg (Germany)
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by psyndrome » Fri Oct 26, 2012 3:12 am

JBridgeM for Mac works fantastic. Support is good and fast. The price is alright too.

cotdagoo
Posts: 1042
Joined: Fri Oct 26, 2007 5:34 pm
Location: canuhduh

Re: Live 9 32-bit support?

Post by cotdagoo » Fri Oct 26, 2012 11:29 am

kevwestbeats wrote:Personally I don't want to buy it. Would rather the software just support it by default.
best of luck then.. Ableton has stated a few times now they have no plans to implement a bridge and suggest people use Jbridge.. ie: why re-invent the wheel? probably the same reason we haven't seen mp3 encoding in the export options.. they'd have to license the technology just to include it, or invest the man hours trying to support a dying architecture for a fraction of plugs that are still 32bit.

kevwestbeats
Posts: 255
Joined: Fri Apr 20, 2012 1:05 am
Location: Seattle
Contact:

Re: Live 9 32-bit support?

Post by kevwestbeats » Fri Oct 26, 2012 8:28 pm

cotdagoo wrote:
kevwestbeats wrote:Personally I don't want to buy it. Would rather the software just support it by default.
best of luck then.. Ableton has stated a few times now they have no plans to implement a bridge and suggest people use Jbridge.. ie: why re-invent the wheel? probably the same reason we haven't seen mp3 encoding in the export options.. they'd have to license the technology just to include it, or invest the man hours trying to support a dying architecture for a fraction of plugs that are still 32bit.
I didn't know they said that. Looks like I don't have much of a choice then. Wish I could use my J Bridge from Sonar on Live.
http://www.KevWestBeats.com
http://www.YouTube.com/DjKevWest
http://www.Facebook.com/KevWestbeats
http://www.Twitter.com/KevWestBeats

Live 9, Komplete 9, Maschine MK2, IK Total Studio, XLN Audio Addictive Keys and Addictive Drums, All of FXpansion's fx.

Post Reply