Live 9 automation points snap to grid?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
esp81
Posts: 35
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:57 pm

Live 9 automation points snap to grid?

Post by esp81 » Sun Oct 28, 2012 6:52 am

Please tell me that automation points will finally snap to grid? The way it currently works is extremely annoying/tedious.

the bite
Posts: 167
Joined: Thu Jun 02, 2005 8:56 pm
Location: Sevilla
Contact:

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by the bite » Sun Oct 28, 2012 7:03 am

i,m afraid live 9 doesn,t include this feauture. a lot of bezier curves on and none exactly on the grid.
probably future function of live 9.5
i will very happy if someone from ableton say i,m wrong.

esp81
Posts: 35
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:57 pm

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by esp81 » Sun Oct 28, 2012 7:12 am

I just don't understand how a company can be so innovative in some areas but completely miss obvious things like this? I've seen posts requesting this feature going back 5+ years.

pencilrocket
Posts: 1718
Joined: Tue Jun 15, 2010 10:46 am

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by pencilrocket » Sun Oct 28, 2012 7:19 am

They seem to be trying to program Humming to Automation feature. Then you will be able to draw automation on grid with your voice. :!:
Image

esp81
Posts: 35
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:57 pm

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by esp81 » Sun Oct 28, 2012 7:52 am

No pdc and no snap to grid = no upgrade for me. I don't care how many compressors and other gimmicks they've added. lol

TTOZ
Posts: 99
Joined: Fri Oct 09, 2009 5:05 am

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by TTOZ » Sun Oct 28, 2012 6:46 pm

esp81 wrote:No pdc and no snap to grid = no upgrade for me. I don't care how many compressors and other gimmicks they've added. lol
are you sure the pdc issue is not fixed? wow that's really sad! :cry:
I am bitwig, pick me, pick me, i now hAs midi export!

simpli.cissimus
Posts: 518
Joined: Mon May 18, 2009 5:33 pm

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by simpli.cissimus » Sun Oct 28, 2012 6:56 pm

Yeah..., a lot gimmicks just to keep your attention away from the long time missing basics.

But it works and many people look at Push and forget the 3 year bugfest we had, and still have issues.

Is CPU improved?
Is VST handling and sound improved too ?
Stability ???
PDC ??? ...and so on, ...and so on...

Really sad how easy they get away with...

Must admit, that I like some of the new gimmicks too, but I will not go blindly into this again...
No! I'll never use the Push-App Live 9 !!!

stoersignal
Posts: 498
Joined: Fri Oct 22, 2010 9:43 pm
Location: vienna

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by stoersignal » Sun Oct 28, 2012 7:54 pm

simpli.cissimus wrote:Yeah..., a lot gimmicks just to keep your attention away from the long time missing basics.

But it works and many people look at Push and forget the 3 year bugfest we had, and still have issues.

Is CPU improved?
Is VST handling and sound improved too ?
Stability ???
PDC ??? ...and so on, ...and so on...

Really sad how easy they get away with...

Must admit, that I like some of the new gimmicks too, but I will not go blindly into this again...

i don`t understand you guys. you are talking like ableton`s goal is to cheat on us :lol:
like they were thinking: haha, let`s give these dumb asses a compressor, they wouldn`t find out that we haven`t worked for the last years and that we were just lying around and spending the money we got from live 8. hahahaha :twisted:

I`m one of these dumb asses :-) yeah!

pencilrocket
Posts: 1718
Joined: Tue Jun 15, 2010 10:46 am

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by pencilrocket » Mon Oct 29, 2012 4:33 am

simpli.cissimus wrote:Yeah..., a lot gimmicks just to keep your attention away from the long time missing basics.

But it works and many people look at Push and forget the 3 year bugfest we had, and still have issues.

Is CPU improved?
Is VST handling and sound improved too ?
Stability ???
PDC ??? ...and so on, ...and so on...

Really sad how easy they get away with...

Must admit, that I like some of the new gimmicks too, but I will not go blindly into this again...
It appers that they gave up satisfying existing users by writing difficult code for 3.5 years but rather are trying to wash away their foot print and reset their product life cycle to the begining in order to acqire another newbie customers. It explains why they changed company image by replacing whole web design to the strange? one and removing the link to the forum.
Image

RD444
Posts: 265
Joined: Tue Oct 19, 2010 3:59 pm

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by RD444 » Mon Oct 29, 2012 8:35 am

esp81 wrote:No pdc and no snap to grid = no upgrade for me. I don't care how many compressors and other gimmicks they've added. lol
NO PDC = Ableton suck
"Plugin Delay compensation -PDC WARNING - Ableton Live 9 does not sequence all information correctly in time"
The bigger the project the more out of time it will be.

friend_kami
Posts: 2255
Joined: Mon May 29, 2006 10:10 pm

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by friend_kami » Mon Oct 29, 2012 2:17 pm

funken wrote:I asked someone who has a Live 9 beta about this and he said he didn't wanna say too much as some of the details are still being worked on and could change.
right before they updated their site they had a beta submission sections. i didn't sign up because i saw it right before going to bed at 6 am, so i figured i was gonna sign the day after, and then wham, new site and no beta section submission.. thing.

which brings me to this: where do i sign up?

esp81
Posts: 35
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:57 pm

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by esp81 » Mon Oct 29, 2012 10:39 pm

Hopefully somebody with a beta will let us know if pdc and snap to grid have been fixed!

RD444
Posts: 265
Joined: Tue Oct 19, 2010 3:59 pm

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by RD444 » Mon Oct 29, 2012 11:18 pm

esp81 wrote:Hopefully somebody with a beta will let us know if pdc and snap to grid have been fixed!
Maybe it will snap to grid
....but then when you add fx we all know that automation goes out of time....

They'll probably do that

:D
"Plugin Delay compensation -PDC WARNING - Ableton Live 9 does not sequence all information correctly in time"
The bigger the project the more out of time it will be.

Muzik 4 Machines
Posts: 769
Joined: Thu Oct 22, 2009 9:35 am

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by Muzik 4 Machines » Tue Oct 30, 2012 2:18 am

funken wrote:Dunno, it's just the certified trainers at the mo.
so lemme rephrase, how do i get the certified trainer title, afaik, i know much more than most certified trainers i met IRL

Shesh
Posts: 31
Joined: Wed Dec 16, 2009 6:43 am

Re: Live 9 automation points snap to grid?

Post by Shesh » Tue Oct 30, 2012 3:14 am

I emailed support about this and it's not happening.

"Breakpoints can't be quantized in Live 9".

Post Reply