Any Sampler changes that we've heard of?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Johnisfaster
Posts: 7251
Joined: Thu Sep 29, 2005 8:34 am
Contact:

Any Sampler changes that we've heard of?

Post by Johnisfaster » Sun Oct 28, 2012 10:26 pm

Ive got a few wishes for sampler, Im wondering if theyve changed it at all?
It was as if someone shook up a 6 foot can of blood soda and suddenly popped the top.

condra
Posts: 2753
Joined: Fri Jun 08, 2007 2:03 pm
Location: Dublin
Contact:

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by condra » Mon Oct 29, 2012 12:33 am

I too would love to see any updates to Sampler.
Nothing yet.
Fingers crossed though.

aioffermann
Posts: 385
Joined: Tue Mar 13, 2012 11:47 pm

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by aioffermann » Mon Oct 29, 2012 12:43 am

Record would be so great.

simpli.cissimus
Posts: 518
Joined: Mon May 18, 2009 5:33 pm

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by simpli.cissimus » Mon Oct 29, 2012 3:49 pm

Would be nice to have button to switch to a bigger GUI size in Sampler with all routing in one look.
That would make routing a lot easier and there would be no clicking to switch back and forth...

Funny how the "all in one window" philosophy has not been used there where it's really needed.
A bigger GUI for Sampler would just be great and fit a sound designers needs !!!

...and if you don't need the bigger size GUI, the button could bring it back to the usual view and size.

8O ... I just made a feature request !
Maybe too much, and it's going to be ignored anyways... :roll:
No! I'll never use the Push-App Live 9 !!!

snakedogman
Posts: 846
Joined: Mon Jan 29, 2007 11:04 pm
Location: the Netherlands

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by snakedogman » Mon Oct 29, 2012 4:07 pm

Updates to Sampler would be most welcome indeed, but looks like they haven't touched it for Live 9. :(

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by glitchrock-buddha » Mon Oct 29, 2012 4:50 pm

I've been hoping for timestretch in sampler since Live 6. I think Native Instruments must be paying them off to not add it so that Kontakt has more value. ;)

But seriously, the whole program is built on timestretching audio and they can't add it to sampler? Even the old impulse drum machine had a stretch knob so moving to drum racks actually makes you lose this feature.

The lack of attention to sampler has been very disappointing.
Professional Shark Jumper.

agent314
Posts: 1447
Joined: Wed Apr 07, 2010 3:07 am

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by agent314 » Mon Oct 29, 2012 5:15 pm

I would love to have round robin sampling added to Sampler - that is one of the only things that it doesn't do right now (or doesn't do without cumbersome workarounds) that I'd like to be able to do.

Damonv
Posts: 158
Joined: Fri Mar 15, 2002 10:27 am
Location: St Albans
Contact:

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by Damonv » Mon Oct 29, 2012 5:29 pm

Would love time stretching on the fly. Maybe it's too technically difficult to do?

agent314
Posts: 1447
Joined: Wed Apr 07, 2010 3:07 am

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by agent314 » Mon Oct 29, 2012 5:43 pm

If it's quicker and easier than what I'm doing now I'd love to see it

Basically I have a drum rack/sampler set up with X number of samples, and a Random device in front set to however many steps I have samples for

It's not a huge amount of work for one, but to do a full kit of it with different numbers of samples for each, it becomes a pain in the butt

Johnisfaster
Posts: 7251
Joined: Thu Sep 29, 2005 8:34 am
Contact:

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by Johnisfaster » Tue Oct 30, 2012 12:55 am

I just want start and end points and modulation depth to be macro mappable.
It was as if someone shook up a 6 foot can of blood soda and suddenly popped the top.

synnack
Posts: 2053
Joined: Fri Mar 02, 2007 10:55 pm
Location: Boston, MA
Contact:

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by synnack » Tue Oct 30, 2012 1:00 am

Johnisfaster wrote:I just want start and end points and modulation depth to be macro mappable.
+1000! I've always wanted that.
MBP | Live 9 Suite | Max for Live | Push | MOTU Ultralite | iPad | Analog Modular Synths | Moog Voyager
aka "Tempus3r" | Music | Blog | Twitter | Soundcloud

Image

Shesh
Posts: 31
Joined: Wed Dec 16, 2009 6:43 am

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by Shesh » Tue Oct 30, 2012 3:13 am

I emailed support about time stretching in Sampler for Live 9, they said:

"Sampler will not have a timestretch function."

:(

Ben_Binary
Posts: 467
Joined: Mon Nov 22, 2004 2:08 pm
Location: Australia

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by Ben_Binary » Tue Oct 30, 2012 3:46 am

synnack wrote:
Johnisfaster wrote:I just want start and end points and modulation depth to be macro mappable.
+1000! I've always wanted that.
+10001!
soundcloud Live 9 & Push / Reaper / Octatrack / Rytm / MicroBrute / Nord Modular G1 & G2 / Waldorf Rack Attack / Juno 60 / Monotron & Duo / SeratoDJ / Komplete 9 / OhmForce

Johnisfaster
Posts: 7251
Joined: Thu Sep 29, 2005 8:34 am
Contact:

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by Johnisfaster » Tue Oct 30, 2012 4:34 am

Shesh wrote:I emailed support about time stretching in Sampler for Live 9, they said:

"Sampler will not have a timestretch function."

:(
Scrub the samples start and loop points is close enough in my book. Plus I can stretch in an audio track, resample and put it back in sampler if need be.
It was as if someone shook up a 6 foot can of blood soda and suddenly popped the top.

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

Re: Any Sampler changes that we've heard of?

Post by glitchrock-buddha » Tue Oct 30, 2012 5:11 am

Johnisfaster wrote:I just want start and end points and modulation depth to be macro mappable.
Yep, we've been asking for that since it came out (7 years?). Scrubbing is a feature that was lost from simpler. So using the advanced device loses both that from simpler and the stretch from impulse, so you lose the two coolest things from the free devices.
Professional Shark Jumper.

Post Reply