Maschine Step Sequencer in Ableton

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by Timbeaux » Sat Jan 19, 2013 10:25 am

i searched tzhe forum, but i cant find an answer. is it possible to use the midi information of the step sequencer from maschine in ableton live?

it works when i hit the pads, but no midi from the sequencer...

any thoughts?

moodyman
Posts: 51
Joined: Wed Feb 14, 2007 1:27 pm
Location: Berlin - F'hain

Re: Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by moodyman » Sat Jan 19, 2013 11:28 am

in the first sound tab, you can choose midi out....

Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by Timbeaux » Sat Jan 19, 2013 12:46 pm

hey thx dude :) this works, but the midi only comes to C3.

i would like to use the step sequencer of maschine for a drum rack of ableton. possible? if yesm, how?

moodyman
Posts: 51
Joined: Wed Feb 14, 2007 1:27 pm
Location: Berlin - F'hain

Re: Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by moodyman » Sat Jan 19, 2013 1:03 pm

when you are in the step mode, you can change the base note, it's the second knob in the left display......or you can use the midi pitch effect in ableton.

Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by Timbeaux » Sat Jan 19, 2013 1:11 pm

i got maschine mikro. but i can do that in sound midi settings, or?

Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by Timbeaux » Sat Jan 19, 2013 1:13 pm

even when i do this, the midi comes only to c1

Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by Timbeaux » Sat Jan 19, 2013 1:15 pm

i wanna use the whole 16 pads on 16 drumrack pads

Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Maschine Step Sequencer in Ableton

Post by Timbeaux » Sat Jan 19, 2013 1:49 pm

okay i downloaded a template and it works, but i dont understand what i made wrong.

thx anyway

Post Reply