M4L Midi LFO doesn't store settings.

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
PulsePsycle
Posts: 9
Joined: Mon Sep 24, 2012 3:36 am

M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by PulsePsycle » Sun Mar 10, 2013 4:45 am

I use M4L Midi LFO to control the mix parameter of Cableguys Volumeshaper but whenever I reopen the project the rate is 1/48 instead of 2 (sync mode) when saved.
Win7 x64, L9 Suite x64, Profire 2626 x 3, M8U XL x 2, Cubase 7.02 x 64

Monib
Posts: 17
Joined: Sat Sep 25, 2004 4:25 pm

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by Monib » Wed Mar 20, 2013 6:38 am

Yes, I agree. Its a great tool, but what the point if the setting just mess up on load again?

Is there a solution?

david.barker
Posts: 503
Joined: Sat Nov 26, 2011 4:51 pm
Location: Hampshire UK

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by david.barker » Wed Mar 20, 2013 7:18 am

PulsePsycle wrote:I use M4L Midi LFO to control the mix parameter of Cableguys Volumeshaper but whenever I reopen the project the rate is 1/48 instead of 2 (sync mode) when saved.

Why no set up you M4L devices as a midi/audio rack,save that as a template

Maybe that will save your settings?

cyclicAMP
Posts: 118
Joined: Thu Mar 07, 2013 1:58 am

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by cyclicAMP » Thu Mar 21, 2013 12:34 am

I am having exact same issue.
david.barker wrote: Why no set up you M4L devices as a midi/audio rack,save that as a template

Maybe that will save your settings?
I have tried this but unfortunately that did not help.

Guess its just a bug.

Perpetual Rift
Posts: 15
Joined: Sun Dec 30, 2012 4:20 am

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by Perpetual Rift » Thu Mar 21, 2013 2:54 am

Yeah, please tell me this is going to be fixed. As far as I know, the only parameter that does not save for your project is the rate. I tried to automate this hoping that a recorded automation would save into the project, fixing the problem. However, it is the one parameter in the MIDI LFO that I CAN'T automate for some reason.

Has anyone else had trouble recording automation for the rate knob in the MIDI LFO? I can right click and see the option for viewing the automation lane for EVERY OTHER DAMN KNOB on the MIDI LFO GUI but nothing even shows up when I right click the rate knob.

A lot of these new features are driving me up the damn wall trying to figure out.

A solution would be kindly appreciated.

Slacker4hire
Posts: 51
Joined: Sat Dec 17, 2005 4:30 pm
Location: El Paso, TX

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by Slacker4hire » Thu Mar 21, 2013 5:56 am

I found it was only the synced rate that isn't visible to automate.

I don't know much too much about working in M4L really, but you can open the patcher for Midi Lfo, find the sync rate knob and open it's inspector. then check the box for "automated and stored"

After doing this and resaving the device, I could automate the parameter and pull it up thru context menu.

If you feel like trying out a little cut and paste, you can probably even add a preset chooser right into the device. to me Max is confusing as all shit sometimes, but it can be really cool.
10.9 - Live 9.1/M4L - Studio One 2.6.2 - Komplete 9 ultimate - Maschine 2.0 MK2 plus random goodies and a ton of unused hardware.

re:dream
Posts: 4558
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by re:dream » Thu Mar 21, 2013 7:26 am

Slacker4hire wrote:
I don't know much too much about working in M4L really, but you can open the patcher for Midi Lfo, find the sync rate knob and open it's inspector. then check the box for "automated and stored"

After doing this and resaving the device, I could automate the parameter and pull it up thru context menu.

.

Thanks, this looks useful. But how do you save the device? The save option is greyed out...

Slacker4hire
Posts: 51
Joined: Sat Dec 17, 2005 4:30 pm
Location: El Paso, TX

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by Slacker4hire » Thu Mar 21, 2013 9:10 am

I just a did shift+cmd+s to save, and then renamed it.

I tend to save copies incase I mess something up.
10.9 - Live 9.1/M4L - Studio One 2.6.2 - Komplete 9 ultimate - Maschine 2.0 MK2 plus random goodies and a ton of unused hardware.

Valiumdupeuple
Posts: 1047
Joined: Mon May 31, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by Valiumdupeuple » Thu Mar 21, 2013 10:36 am

But how do you save the device? The save option is greyed out...
It's because the device is frozen.

Perpetual Rift
Posts: 15
Joined: Sun Dec 30, 2012 4:20 am

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by Perpetual Rift » Fri Mar 22, 2013 12:41 am

http://www.youtube.com/watch?v=Y7dIkonCfFE

Check out this video of the Live 9 preview event.

At 11:35 Dennis automates the rate parameter. What the fuck?! Does he have a special version we don't? This just pisses me off.

mr.ergonomics
Posts: 914
Joined: Thu Nov 08, 2007 3:12 am

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by mr.ergonomics » Fri Mar 22, 2013 1:02 am

post it in the live9 beta forum or mail the support. I agree with you, way to many problems for a release.... they should have added at least 2 month beta phase...

re:dream
Posts: 4558
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by re:dream » Fri Mar 22, 2013 1:23 pm

Thank you. Not really a bug, just an odd setting in the device. Fixed for now :)

dan85
Posts: 4
Joined: Mon Oct 28, 2013 10:21 pm

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by dan85 » Tue Nov 12, 2013 8:52 pm

Slacker4hire wrote:I found it was only the synced rate that isn't visible to automate.

I don't know much too much about working in M4L really, but you can open the patcher for Midi Lfo, find the sync rate knob and open it's inspector. then check the box for "automated and stored"

After doing this and resaving the device, I could automate the parameter and pull it up thru context menu.

If you feel like trying out a little cut and paste, you can probably even add a preset chooser right into the device. to me Max is confusing as all shit sometimes, but it can be really cool.
Sorry to resurrect a dead thread, but I'm having this issue with M4L MIDI LFO and I can't find this setting within the Max editor. I see a bunch of options for the rate control, but I didn't see "automated and stored." Could anyone possible screenshot this??

Slacker4hire
Posts: 51
Joined: Sat Dec 17, 2005 4:30 pm
Location: El Paso, TX

Re: M4L Midi LFO doesn't store settings.

Post by Slacker4hire » Tue Nov 12, 2013 9:23 pm

dan85 wrote:Sorry to resurrect a dead thread..

No worries. I can't post a pic but it's pretty straightforward.

In Max, open the Rate knob Inspector, At the top of the Inspector you'll see a few tabs, clcik the tab labeled "All."

Scroll down until you see Parameter settings, there you'll see "Parameter Visibility"

this will probably say "hidden," change this setting to Automated and Stored.

Now hit save and you're done!
10.9 - Live 9.1/M4L - Studio One 2.6.2 - Komplete 9 ultimate - Maschine 2.0 MK2 plus random goodies and a ton of unused hardware.


Post Reply