Stems question!?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
rockstarforlife23
Posts: 7
Joined: Mon Jul 30, 2012 2:01 am

Stems question!?

Post by rockstarforlife23 » Wed Mar 20, 2013 7:06 am

my friend has stemmed out his track and when i put it in abelton it is taking up alot of cpu hitting around 40% . i thought when you stem out audio and put it in a new project it is suppose to free up cpu lol!?
what the problem?

david.barker
Posts: 503
Joined: Sat Nov 26, 2011 4:51 pm
Location: Hampshire UK

Re: Stems question!?

Post by david.barker » Wed Mar 20, 2013 7:16 am

Hi Bud :D

Could be he has exported the audio with fx,3rd party plug in's etc attached?

Or not frozen tracks? Audio stems,when I do them, is raw audio,no compression or fx

Maybe some else with more experience will add to your posting

You could freeze the audio,to reduce the load?

re:dream
Posts: 4554
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: Stems question!?

Post by re:dream » Wed Mar 20, 2013 7:20 am

When I load up stems, CPU is low.


More info, dude: How many stems? Are you making sure they are not warped? And have you any fx loaded?

Post Reply