64-bit vs. 32-bit user count

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live

How many ppl use 64-bit/32-bit

64-bit
62
57%
32-bit
47
43%
 
Total votes: 109

Theo Void
Posts: 1021
Joined: Wed Sep 24, 2008 3:00 am
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

64-bit vs. 32-bit user count

Post by Theo Void » Fri Mar 22, 2013 5:56 am

How many people use 64-bit/32-bit

timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by timothyallan » Fri Mar 22, 2013 5:57 am

yep, I do

infernal.machine
Posts: 1051
Joined: Mon Oct 15, 2012 1:34 am

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by infernal.machine » Fri Mar 22, 2013 6:04 am

I use Logic.

Bagatell
Posts: 620
Joined: Thu Jul 14, 2005 3:33 pm
Location: Sierra Nevada, Spain

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by Bagatell » Fri Mar 22, 2013 7:36 am

Yes, I use both :x

david.barker
Posts: 503
Joined: Sat Nov 26, 2011 4:51 pm
Location: Hampshire UK

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by david.barker » Fri Mar 22, 2013 7:55 am

I use 32 bit,I have no VST plugins ,only Ableton Live packs,and stock sounds.

But I do use Reason via rewire to Live.

This gives me good stability,and as I got 4Gb of RAM,this is the best option for me :D

darkenedsoul
Posts: 1223
Joined: Wed Jul 28, 2004 10:21 pm
Location: Massachusetts, USA
Contact:

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by darkenedsoul » Fri Mar 22, 2013 2:45 pm

32 bit for now, have NI Komplete 8 plugins for 32/64 bit. Waiting on the rewire issue to be resolved so I can rewire live into Studio One V2 and see how that works/goes. I have Live 8.4 64 bit also installed (and 8.3.x, 8.2.x still).
http://www.darkenedsoul.net - main website
Ableton Live 8.x/9.x : NI Komplete 8 : Home built 4690K 16GB 500GB SSD, 1TB 7200, 2x2TB.

COOLOUT
Posts: 26
Joined: Thu Aug 11, 2011 4:00 pm

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by COOLOUT » Fri Mar 22, 2013 3:26 pm

32-bit and staying that way for as long as I can.

My system gets the job done and RAM usage has never been an issue.

"If it ain't broke...don't fix it."

Theo Void
Posts: 1021
Joined: Wed Sep 24, 2008 3:00 am
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by Theo Void » Fri Mar 22, 2013 3:58 pm

COOLOUT wrote:32-bit and staying that way for as long as I can.

My system gets the job done and RAM usage has never been an issue.

"If it ain't broke...don't fix it."
This is kinda how I feel too! I've never had a lot of the problems I hear people discussing here. My system works quite well.
I guess I'm just sub-consciously looking for some reason to switch to 64-bit. Like, some miraculous speed and work-flow enhancement.

Tarekith
Posts: 17579
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by Tarekith » Fri Mar 22, 2013 4:03 pm

64bit here since the day I got the Live9 beta, haven't had any issues.

H20nly
Posts: 15844
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Location: The Wild West

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by H20nly » Fri Mar 22, 2013 4:10 pm

Bagatell wrote:Yes, I use both :x
this.

i have a 32 bit laptop and a 64 bit iMac...

jbridge is pretty cool, BTW.

beats me
Posts: 23319
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:39 pm

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by beats me » Fri Mar 22, 2013 4:44 pm

I have way too many 3rd party plug-ins to even consider moving to 64bit. If I ran into one that didn't work I'd probably quit music, become a vegan, and move back in with my parents. It would be that tramatic. :x

XSIMan
Posts: 552
Joined: Wed Nov 18, 2009 7:22 pm
Location: England
Contact:

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by XSIMan » Fri Mar 22, 2013 4:51 pm

You could have Live 8 or 9 32bit and 64bit installed side by side while you test your way into 64bit. Jbridge will allow most 32bit plugins to run in a 64bit DAW.

Ajbbklyn
Posts: 392
Joined: Fri Jun 08, 2007 9:39 pm
Location: New Hope, PA
Contact:

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by Ajbbklyn » Fri Mar 22, 2013 5:37 pm

Had recurring "out of memory" crashes with Live 8 - too many to count. Installed Live 9 x64 and JBridge. Smooth sailing.

Edit: System Specs - ADK Pro Audio Core Xtreme, i7 920 2.66gHz Quad Core, HT, 8MB cache, Intel X58 chipset, ASUS P6T SE Mobo OC to XMP Profile 1, Corsair 12GB DDR3 1600 (6 x 2GB) Windows 7 x64 PRO
Hard Drives 3 x 500MB Seagate 32meg SATA II Perpendicular
Graphics: nVidia PNY Quadro FX 3800 v.190.38,
Audio: RME Fireface 400, Pro Tools 9.0.6, Live 9 Suite x64
Andy Baum
(nicht der österreichische Musiker)
http://andy-baum.com

cjhoffmn
Posts: 19
Joined: Tue Dec 18, 2012 4:54 am

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by cjhoffmn » Fri Mar 22, 2013 8:59 pm

64 bit. Iffy as to whether its worth it because of .m4a file load issue.

H20nly
Posts: 15844
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Location: The Wild West

Re: 64-bit vs. 32-bit user count

Post by H20nly » Fri Mar 22, 2013 9:00 pm

cjhoffmn wrote:64 bit. Iffy as to whether its worth it because of .m4a file load issue.
:?:

Windows or OS X?

Post Reply