Live 9 and Supatrigga not working?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
kevinreynoldsdetroit
Posts: 14
Joined: Tue Mar 10, 2009 3:29 am

Live 9 and Supatrigga not working?

Post by kevinreynoldsdetroit » Fri Mar 22, 2013 5:02 pm

Running Mac OSX 10.8.3 and Live 9.0.2 on rMBP 2.4 and can't seem to call up Supatrigga as a VST or AU.

I have them in respective folders
HD/Library/Audio/Plug-ins/Components for the AU
HD/Library/Audio/Plug-ins/VST for the VST (I noticed there was no .vst at end of file so I changed it to see if that helped. no dice)

Rescaned Ableton... nothing... either in AU or VST

Any ideas? Thanks!

anamexis
Posts: 582
Joined: Sat Dec 18, 2004 9:43 pm
Location: Oakland
Contact:

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by anamexis » Fri Mar 22, 2013 5:06 pm

Are you running 64 bit?

kevinreynoldsdetroit
Posts: 14
Joined: Tue Mar 10, 2009 3:29 am

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by kevinreynoldsdetroit » Sat Mar 23, 2013 12:48 pm

Just plain old 32.

anamexis
Posts: 582
Joined: Sat Dec 18, 2004 9:43 pm
Location: Oakland
Contact:

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by anamexis » Sat Mar 23, 2013 3:11 pm

Hm. Do you have other VSTs or AUs, and are they running all right?

kevinreynoldsdetroit
Posts: 14
Joined: Tue Mar 10, 2009 3:29 am

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by kevinreynoldsdetroit » Sat Mar 23, 2013 3:16 pm

Yes all my other VSTs and AU are working fine. No problem.

I just checked Live again. Nothing.

Checked the VST and Components folders and Supatrigga is there.

I've installed two plug-ins since then that show up fine.

hmm. Maybe do a disk utility?

Asymmetricalmusic
Posts: 337
Joined: Fri Mar 22, 2013 5:52 am

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by Asymmetricalmusic » Sat Mar 23, 2013 5:22 pm

Being this is really my favorite pluging, I'm running the same config

AND ....I haven't installed L9 yet, I wish I could offer insight myself

Somebody please help!!!!!!

kevinreynoldsdetroit
Posts: 14
Joined: Tue Mar 10, 2009 3:29 am

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by kevinreynoldsdetroit » Sun Mar 24, 2013 4:40 pm

I heard the AU only works on the new MacBook Pro so I tried that (I never use AU's) too...

Still nothing. Really want to use this plug-in :(

Asymmetricalmusic
Posts: 337
Joined: Fri Mar 22, 2013 5:52 am

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by Asymmetricalmusic » Sun Mar 24, 2013 8:08 pm

AU's are pretty simple and you can use both VST's and AU's at the same time if I remember correct.

If you decide to use the AU version let me know if it works for you

Thanks

pepezabala
Posts: 3499
Joined: Mon Jun 07, 2004 4:29 pm
Location: In Berlin, finally

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by pepezabala » Sun Mar 24, 2013 8:17 pm

I have supatrigga AU here working fine on Live 9.01, osx10.7.5, MBP early 2012.

Asymmetricalmusic
Posts: 337
Joined: Fri Mar 22, 2013 5:52 am

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by Asymmetricalmusic » Mon Mar 25, 2013 2:58 am

Finally finished back-ups and I open L9!!!

Supatrigga is working

Mac i5 2.5 Ghz
4 gig ram
500 gig HD
Os 10.8.3
Ableton 32 bit 9.0.2
Supatrigga AU 1.0.2

Cheers!

infinitesinewave
Posts: 69
Joined: Wed Feb 06, 2013 3:36 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by infinitesinewave » Mon Jun 03, 2013 8:10 pm

I have live 9 64 bit. I have supatrigger vst in my downloads folder. I tried dragging it into Live but nothing happens. What am I missing? Where should I put it? Will it even work on 64 bit? Is there a bridge or something I can get if it's a 32 to 64 bit issue?

Vladimir Naumov
Posts: 9
Joined: Fri Jan 01, 2010 7:22 pm

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by Vladimir Naumov » Wed Jan 07, 2015 2:48 pm

Hi all.
The same question here: Live 9, 64 bit can't see Supatrigga as an audio unit (.au)
I put it in correct directory, rescan plugins, restart my MAC - no result.
Need this plugin to work with iLL.Gates mpd32 DJ Template.
Pls help

Tarekith
Posts: 17775
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by Tarekith » Wed Jan 07, 2015 3:30 pm

Supatrigga is not 64bit compatible, you need to use the 32bit version of Live if you want to use it.
Tarekith
Ableton Forum Administrator
Inner Portal Studio - Professional Audio Mastering

Vladimir Naumov
Posts: 9
Joined: Fri Jan 01, 2010 7:22 pm

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by Vladimir Naumov » Wed Jan 07, 2015 4:05 pm

Tarekith, thanks for the answer.
Do you know, maybe I could bridge it somehow?
I tried to do it with jBridge, but it failed. It seems like it can bridge only vst's and supatrigga.component is an audio unit.

Tarekith
Posts: 17775
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Live 9 and Supatrigga not working?

Post by Tarekith » Wed Jan 07, 2015 4:18 pm

Sorry man, looks like development on that plug in stopped almost a decade ago, I'm afraid you're out of luck.
Tarekith
Ableton Forum Administrator
Inner Portal Studio - Professional Audio Mastering

Post Reply