Live 9 Slice to MIDI???

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
randycolby
Posts: 11
Joined: Sat Jan 12, 2013 10:59 pm

Live 9 Slice to MIDI???

Post by randycolby » Sat Mar 23, 2013 11:12 pm

Slice to MIDI is not showing up in my context menu, and it is greyed out in the 'Create' menu at the top. Anyone else? Am I missing something to enable it?

yur2die4
Posts: 6592
Joined: Sat Oct 03, 2009 3:02 am
Location: Menasha, Wisconsin
Contact:

Re: Live 9 Slice to MIDI???

Post by yur2die4 » Sat Mar 23, 2013 11:20 pm

What are you trying to slice?

djadonis206
Posts: 6490
Joined: Thu Jun 17, 2004 4:23 pm
Location: Seattle, WA.

Re: Live 9 Slice to MIDI???

Post by djadonis206 » Sun Mar 24, 2013 12:00 am

Select the audio clip and right click
Ableton | Elektron

Music

randycolby
Posts: 11
Joined: Sat Jan 12, 2013 10:59 pm

Re: Live 9 Slice to MIDI???

Post by randycolby » Sun Mar 24, 2013 12:07 am

Nevermind... figured it out in the shower. I forgot it doesn't work on unwarped clips. Thanks for the responses though, guys!

ObtuseMoose
Posts: 143
Joined: Sat Dec 17, 2011 2:51 am

Re: Live 9 Slice to MIDI???

Post by ObtuseMoose » Sun Mar 24, 2013 12:12 am

randycolby wrote:Slice to MIDI is not showing up in my context menu, and it is greyed out in the 'Create' menu at the top. Anyone else? Am I missing something to enable it?
Are you sure it's not already a MIDI clip? Slice to MIDI only works on audio clips. Many of the clips that come with Live (especially drum loops) are actually MIDI clips. Also, note that the Slice and Convert Audio to MIDI features aren't available in the intro and lite versions of Live.

--
Noose
"all the musical ability of a blocked nostril"

Post Reply