TAB when renaming a drum rack channel switches to arrange

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Aldanor
Posts: 50
Joined: Thu Nov 02, 2006 10:44 am
Contact:

TAB when renaming a drum rack channel switches to arrange

Post by Aldanor » Sat Mar 30, 2013 11:28 pm

Just a little inconsistency: if you are renaming a drum rack channel in session mode and you press TAB, it doesn't work like expected (rename the next channel), instead it bounces you out to the arrangement view.

Aldanor
Posts: 50
Joined: Thu Nov 02, 2006 10:44 am
Contact:

Re: TAB when renaming a drum rack channel switches to arrange

Post by Aldanor » Sun Mar 31, 2013 7:36 am

Funk N. Furter wrote:Tab always takes you to Arrange as far as I know. Enter would normally be the key to press when renaming. I don't use drum racks much though so I could be wrong.
No it doesn't. Create two audio channels, select the first one, press Cmd-R, then TAB.

Aldanor
Posts: 50
Joined: Thu Nov 02, 2006 10:44 am
Contact:

Re: TAB when renaming a drum rack channel switches to arrange

Post by Aldanor » Mon Apr 01, 2013 3:01 pm

Found it in the manual, page 592 (Commands for Tracks): When Renaming, Go to next Track --> Tab.

So, I guess it is a bug.

Aldanor
Posts: 50
Joined: Thu Nov 02, 2006 10:44 am
Contact:

Re: TAB when renaming a drum rack channel switches to arrange

Post by Aldanor » Mon Apr 01, 2013 4:39 pm

ShelLuser wrote:
Aldanor wrote:Found it in the manual, page 592 (Commands for Tracks): When Renaming, Go to next Track --> Tab.

So, I guess it is a bug.
To a certain extend anyway, because technically you're not renaming a real track, these ones are virtual.
Indeed. However, it still looks more like an interface inconsistency that they forgot about rather than a planned, intended feature :)

Post Reply