Live 9 compressor... FF1 FF2 OR FB?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
UCAudio
Posts: 116
Joined: Tue Feb 28, 2012 6:11 pm

Live 9 compressor... FF1 FF2 OR FB?

Post by UCAudio » Sun May 05, 2013 10:37 pm

Live 9 got rid of the option to choose between FF1, FF2, and FB modes. Anyone know what mode the compressor in Live 9 uses... is it one of those three or something totally new?

3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: Live 9 compressor... FF1 FF2 OR FB?

Post by 3dot... » Sun May 05, 2013 11:29 pm

it's different.
if you want access to the ol' compressor..
just drag in a compressor preset from your ol' Live8 Library..
Image

maky355
Posts: 206
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:10 am

Re: Live 9 compressor... FF1 FF2 OR FB?

Post by maky355 » Mon May 06, 2013 5:36 am

3dot... wrote:it's different.
if you want access to the ol' compressor..
just drag in a compressor preset from your ol' Live8 Library..
Ummm..but what for the users which never had v8 ?

Valiumdupeuple
Posts: 1055
Joined: Mon May 31, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Live 9 compressor... FF1 FF2 OR FB?

Post by Valiumdupeuple » Mon May 06, 2013 6:36 am

maky355 wrote:
3dot... wrote:it's different.
if you want access to the ol' compressor..
just drag in a compressor preset from your ol' Live8 Library..
Ummm..but what for the users which never had v8 ?
They shouldn't be aware of the old differents modes...

maky355
Posts: 206
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:10 am

Re: Live 9 compressor... FF1 FF2 OR FB?

Post by maky355 » Mon May 06, 2013 7:07 am

Valiumdupeuple wrote:
maky355 wrote:
3dot... wrote:it's different.
if you want access to the ol' compressor..
just drag in a compressor preset from your ol' Live8 Library..
Ummm..but what for the users which never had v8 ?
They shouldn't be aware of the old differents modes...
:roll:

Obviously but what if they are? I mean what if i've been at some session, heard that comp at v8 now i ordered (but v9) Live and it's not there..Where is it? Or even better i demoed v8 few months ago, i liked comp, now i ordered live 9 and there is no that compressor modes??

It's a lame question (as is your answer) but the point is that there is many possible scenarios where user could want that options but for some reason they are not there. I believe they are there but probably with different marking or under different options? No?

Sibanger
Posts: 2225
Joined: Thu Oct 26, 2006 7:44 am
Location: Melbourne/Australia
Contact:

Re: Live 9 compressor... FF1 FF2 OR FB?

Post by Sibanger » Mon May 06, 2013 7:23 am

You could look at the 2nd page of this forum.

viewtopic.php?f=1&t=190495

Post Reply