Drum Rack Issue HELP!!

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
theswiftone
Posts: 84
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:35 pm

Drum Rack Issue HELP!!

Post by theswiftone » Tue Jul 16, 2013 6:34 am

Just got my Push yesterday and just getting to grips with it. But I've got some weird problem with my drum racks. I've just been using the drum banks provided and once I've got more than 3 elements playing e.g. kick, clap, closed hi hat. All the other sounds added are inaudible. If you solo these sounds because a level shows in the meter. It just sounds like a very quiet CLICK and doesn't seem to play the whole sample................. Its really frustrating me as not able to enjoy using Push whil this is happening. Argh!!!!!!

theswiftone
Posts: 84
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:35 pm

Re: Drum Rack Issue HELP!!

Post by theswiftone » Tue Jul 16, 2013 8:14 am

Ok on further investigation.............. Its only the Open HiHats on all the Kits. Wont play the actual sound just a click. Release is all the way open so nothing simple like that..... Any Ideas???

theswiftone
Posts: 84
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:35 pm

Re: Drum Rack Issue HELP!!

Post by theswiftone » Tue Jul 16, 2013 8:21 am

Bit more invest......... The Open HiHats will play if there is no closed HiHats present. Why? If you remove a closed HiHat where an open one sits it plays a bit of the sound, but the next closed hihat will mute it/prevent it from playing the whole sample??

Winterpark
Posts: 1671
Joined: Thu Apr 15, 2004 2:59 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Drum Rack Issue HELP!!

Post by Winterpark » Tue Jul 16, 2013 8:38 am

sounds like choke groups happening in your drum rack.
web | fb | sc | twt | bc

theswiftone
Posts: 84
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:35 pm

Re: Drum Rack Issue HELP!!

Post by theswiftone » Tue Jul 16, 2013 9:20 am

Thank you..... :)

Post Reply