Send FXs into each 8 Impulse Pads individually

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
KenA
Posts: 6
Joined: Fri Aug 23, 2013 2:09 pm
Location: A country full of currupted and un-educated people...

Send FXs into each 8 Impulse Pads individually

Post by KenA » Mon Sep 02, 2013 4:59 pm

Hi. When using a Drum Rack, I can send a Reverb by chainning audio FXs to each pad element, so I can control de amount of Reverb for each pad instead of sending the same amount for the entire Kit. ( can I call this procedure side chain also? )

Well, I was thinking about using Impulse because it's simpler and normally I don't use many drum and perc elements, so 8 pads would be just fine. But I believe I cannot to FXs chainning with Impulse, right?

Thanks in advance, Ken

Mr Man
Posts: 343
Joined: Sun Nov 12, 2006 4:28 pm
Location: Land Of The Brave

Re: Send FXs into each 8 Impulse Pads individually

Post by Mr Man » Mon Sep 02, 2013 5:38 pm

make 8 audio tracks and set audio from > impulse and then slot1/2/3 etc

KenA
Posts: 6
Joined: Fri Aug 23, 2013 2:09 pm
Location: A country full of currupted and un-educated people...

Re: Send FXs into each 8 Impulse Pads individually

Post by KenA » Tue Sep 03, 2013 3:16 am

Great, that worked just fine. But then, should I go with Impulse, Drum Rack or use several Simplers one in each track ?

Mr Man
Posts: 343
Joined: Sun Nov 12, 2006 4:28 pm
Location: Land Of The Brave

Re: Send FXs into each 8 Impulse Pads individually

Post by Mr Man » Tue Sep 03, 2013 6:54 pm

use them all :wink:

Post Reply