Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
PHY6
Posts: 286
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm

Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Post by PHY6 » Mon Sep 16, 2013 10:09 pm

...to easily cut up large audiofiles.
Since taking the plunge to Live, this is the only function I really miss from Logic.

Destro
Posts: 160
Joined: Wed Apr 23, 2008 11:36 pm

Re: Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Post by Destro » Wed Sep 18, 2013 6:47 am

how does it work?

PHY6
Posts: 286
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm

Re: Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Post by PHY6 » Wed Sep 18, 2013 8:44 am

It searches for silent parts in an audiofile, and with sensitivity settings it detects more or less regions which are then cut so you are left with audio regions cut out of the whole file.
http://youtu.be/nN7UH_cmLtk

Tarekith
Posts: 17421
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Post by Tarekith » Wed Sep 18, 2013 2:10 pm

While I really doubt we'll see this in Live, it's something I would use a lot too. One of the main reasons I still use Studio One for client mixdowns.

Post Reply