Page 1 of 1

Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Posted: Mon Sep 16, 2013 10:09 pm
by PHY6
...to easily cut up large audiofiles.
Since taking the plunge to Live, this is the only function I really miss from Logic.

Re: Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Posted: Wed Sep 18, 2013 6:47 am
by Destro
how does it work?

Re: Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Posted: Wed Sep 18, 2013 8:44 am
by PHY6
It searches for silent parts in an audiofile, and with sensitivity settings it detects more or less regions which are then cut so you are left with audio regions cut out of the whole file.
http://youtu.be/nN7UH_cmLtk

Re: Ableton needs a 'Strip Silence' function.

Posted: Wed Sep 18, 2013 2:10 pm
by Tarekith
While I really doubt we'll see this in Live, it's something I would use a lot too. One of the main reasons I still use Studio One for client mixdowns.