Live 9 still the same and new behaviour with video

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
redglass
Posts: 396
Joined: Fri Jul 28, 2006 8:43 am
Location: Berlin
Contact:

Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by redglass » Thu Oct 10, 2013 10:29 pm

When working with video, moving clips (midi or audio) freezes the PC for a few seconds. Without video, moving clips works fast.

When starting some clips of Toontrack Eazydrummer Midi-files in arrangemnet view with Video, a not programmed roll of kick or hihat sounds starts. Thats not working!

Live 9.06 32 Bit on a Win7 64 Bit System!

Bastian

ps: with reaper this works perfect!

jestermgee
Posts: 3918
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by jestermgee » Thu Oct 10, 2013 10:33 pm

I don't use video in Ableton but have you ensured your video drivers are up to date completely just to rule that out? Other than that I haven't any ideas.

Valiumdupeuple
Posts: 1060
Joined: Mon May 31, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by Valiumdupeuple » Thu Oct 10, 2013 10:46 pm

No problem here.
It can get sluggish if the video file is very very large and you don't have enough RAM.
Otherwise it should work perfectly well.

redglass
Posts: 396
Joined: Fri Jul 28, 2006 8:43 am
Location: Berlin
Contact:

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by redglass » Fri Oct 11, 2013 2:30 pm

all drivers are up to date, RAM is 8 GB.

102455
Posts: 1638
Joined: Sat Nov 21, 2009 1:41 pm
Location: Location: Location:
Contact:

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by 102455 » Fri Oct 11, 2013 2:54 pm

MrMoneypenny wrote:RAM is 8 GB.
....but you're using Live 32bit.

redglass
Posts: 396
Joined: Fri Jul 28, 2006 8:43 am
Location: Berlin
Contact:

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by redglass » Fri Oct 11, 2013 3:04 pm

102455 wrote:
MrMoneypenny wrote:RAM is 8 GB.
....but you're using Live 32bit.
I know what you mean, but Valiumdupeuple asked for RAM size in my PC.

Because789
Posts: 440
Joined: Thu Apr 28, 2011 1:26 pm

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by Because789 » Fri Oct 11, 2013 4:56 pm

Live 32bit can only use up to 4GB of RAM (for more details: https://www.ableton.com/en/articles/64bit-myths-facts/)
Live 9.5 (64bit), Max 7.0.6, Windows 10, Push 2, Korg electribe2, Bass Station II, Launch Control XL, Faderfox DJ3

M4L

geekbeats
Posts: 131
Joined: Mon Feb 12, 2007 10:40 pm
Location: USA
Contact:

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by geekbeats » Fri Oct 11, 2013 10:57 pm

In both scenarios (with and without video) what are you seeing in your Windows Task Manger? CPU Usage, Memory, etc...

Valiumdupeuple
Posts: 1060
Joined: Mon May 31, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Live 9 still the same and new behaviour with video

Post by Valiumdupeuple » Sun Oct 13, 2013 12:24 pm

What's the size of your video file?
Try converting it to jpeg video.
If you open the project in L8 (drag the project's tracks from the browser) do you have the same problem?

Post Reply