touchAble 2 is on the App Store.

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by 3dot... » Sun Nov 24, 2013 7:23 pm

panten wrote:This app is really quite remarkable and I can't believe the upgrade is free. Had a lot of fun building my own controller pages last night, I think this is going to open up a lot of new avenues for expression.
no access to racks means I'm not going to be using a lot of this excellent feature..
Image

Le k
Posts: 92
Joined: Sun Nov 01, 2009 6:34 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by Le k » Sun Nov 24, 2013 7:45 pm

3dot... wrote:
panten wrote:This app is really quite remarkable and I can't believe the upgrade is free. Had a lot of fun building my own controller pages last night, I think this is going to open up a lot of new avenues for expression.
no access to racks means I'm not going to be using a lot of this excellent feature..
that will be implemented soon.
TouchAble App - IOS controller for Ableton Live
http://www.touch-able.com

Sylvain Garcia / Le K Ableton Certified trainer
http://www.ableton.com/pages/education/ ... ain_garcia
http://www.le-k.org

Image

Le k
Posts: 92
Joined: Sun Nov 01, 2009 6:34 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by Le k » Sun Nov 24, 2013 7:51 pm

the bite wrote:great!
i had some issues : when i try to browser the samples freezes during a lot of time and no matter what i try always crash when trying to read the whole manual.
the last problem is bad for me, because i want to read all the new functions.
Another thing: it,s possible to make morphing between the 8 snapshots? the only thing i can do it,s jumping between one to another position.

What i like most: Midi editor: awesome!
it would be very nice if you do for a next update a chord function.Choose a chord and draw with one finger.Draw a chord with my big fingers it,s a pain!
Browser: it,s a pleasure to drag and drop effects and ableton instruments.i thought it will work with vst and au but i think i,m making something wrong because doesn,t work. Drag and drop clips it would be amazing too, but i think this is not possible due to ableton not because of touchable.
Hold functions: it,s like repeat function of push and you can do 64!
Eq8 : awesome too.
Draw the functions you want to control: you have all the functions the way you want .
ohhh, i just discovered the snap length function.So nice to use with the lock function and 8 bars long!!!!

Very happy with the update!
please get in touch with our support, with infos about your configuration, we'll examine your case
http://help.touch-able.com

please watch our 10 videos user guide online:
http://www.youtube.com/watch?v=4pexiiOK ... 6wX4csD2OQ

the Quick user guide is also online now:
http://www.touch-able.com/quick-user-guide
TouchAble App - IOS controller for Ableton Live
http://www.touch-able.com

Sylvain Garcia / Le K Ableton Certified trainer
http://www.ableton.com/pages/education/ ... ain_garcia
http://www.le-k.org

Image

Le k
Posts: 92
Joined: Sun Nov 01, 2009 6:34 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by Le k » Sun Nov 24, 2013 7:52 pm

swishniak wrote:very stoked to try this out - thanks for your work, guys!

i wish i had another ipad that i could to test it - im not sure i want to use it in my live setup yet - some shows next week. .

any other user reports on stability / coolness? ;)
you really should jump on board, it's a new app but far better! :D
TouchAble App - IOS controller for Ableton Live
http://www.touch-able.com

Sylvain Garcia / Le K Ableton Certified trainer
http://www.ableton.com/pages/education/ ... ain_garcia
http://www.le-k.org

Image

Le k
Posts: 92
Joined: Sun Nov 01, 2009 6:34 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by Le k » Sun Nov 24, 2013 7:54 pm

TomViolenz wrote:8O
Amazing stuff guys! I so want an iPad now, but Push comes first.
Regarding TouchAble 2 and Push: can they controll different clips and devices at the same time? Do you have two independent BlueHands in Live then?!
check our video user guide online, 10 videos, you'll know everything! :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=4pexiiOK ... 6wX4csD2OQ
TouchAble App - IOS controller for Ableton Live
http://www.touch-able.com

Sylvain Garcia / Le K Ableton Certified trainer
http://www.ableton.com/pages/education/ ... ain_garcia
http://www.le-k.org

Image

Le k
Posts: 92
Joined: Sun Nov 01, 2009 6:34 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by Le k » Sun Nov 24, 2013 7:56 pm

3dot... wrote:
the bite wrote:
Only real issue I ran into was with the NEW button; it didn't seem to do anything. Can anyone else confirm this?
yes, it happens to me too.it happens when all the scenes are fill.if a press new by mouse on ableton creates a new blank scene, but if i try with the new button of touchable it does,t do anything.
+ 1


I also had an issue where 'creating' a track/scene will create 3 tracks/scenes in 1 push..
restarting the app fixed this..

Also having some GUI inconsistencies in the mixer when using 'multi' select
We have already sent an update to Apple, should be available during the week. It will fix all these small bugs and will include some improvements.
TouchAble App - IOS controller for Ableton Live
http://www.touch-able.com

Sylvain Garcia / Le K Ableton Certified trainer
http://www.ableton.com/pages/education/ ... ain_garcia
http://www.le-k.org

Image

3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by 3dot... » Sun Nov 24, 2013 8:05 pm

Le k wrote:
3dot... wrote:
panten wrote:This app is really quite remarkable and I can't believe the upgrade is free. Had a lot of fun building my own controller pages last night, I think this is going to open up a lot of new avenues for expression.
no access to racks means I'm not going to be using a lot of this excellent feature..
that will be implemented soon.
in that case... you are a king amongst men !
:wink:
Image

continuous
Posts: 1012
Joined: Sat Aug 06, 2005 7:11 pm
Location: PDX

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by continuous » Sun Nov 24, 2013 8:11 pm

Just have to say the look and feel of the interface is really, really, nicely designed.

8O

the bite
Posts: 167
Joined: Thu Jun 02, 2005 8:56 pm
Location: Sevilla
Contact:

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by the bite » Sun Nov 24, 2013 8:26 pm

however,,,,
I was very disappointed to find out that there is no access at to devices/parameters that live inside a rack...
only the top-most 8 macros of a rack can be displayed/accessed...
Oh no, i didn,t notice this!!!! Very bad news!

john gordon
Posts: 2680
Joined: Tue Nov 11, 2003 12:24 am
Location: Delaware

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by john gordon » Sun Nov 24, 2013 8:40 pm

Incredible update. The only thing I'm wondering is if we will ever be able to preview samples before importing into drum racks. Great job !

3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by 3dot... » Sun Nov 24, 2013 9:24 pm

hey le k...
once again let me say.. amazing work...
as a V1 user I have to say it's a lot more cluttered.. but this clutter is greatly appreciated.. I will probably use all of the functions

I can think of some stuff that can be added to make this app more powerful.. not sure if some of these are even possible.

access to racks (including dragging devices inside racks)..
create groups from tracks
create racks from devices
browser preview mode..
device hot swap mode (!!!)
access to my custom 'places'
access to the browser search function
groove pool control
copy/paste functionality (can live without)
some sort of reference to the arrangement view.. even if only markers..
Image

atlatnesiti
Posts: 55
Joined: Fri May 13, 2005 10:44 am

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by atlatnesiti » Sun Nov 24, 2013 9:32 pm

What's with Java requirement for server and Touchable creates logs in app folder on Mac, WTF :(
iMac i7 Quad Core 2.8GHz 32GB RAM • OS X.10 • Apogee Duet • NI Kontrol S49 • Maschine Mikro MKII • Cubase 8.5 • Live 9.6 Suite • Logic Pro X • Reason 9 • WaveLab Elements 9 • Various VST's, AU's and hardware synths, etc;

the bite
Posts: 167
Joined: Thu Jun 02, 2005 8:56 pm
Location: Sevilla
Contact:

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by the bite » Sun Nov 24, 2013 9:52 pm

Last thing:
i,m using a midi controller to record some automation using Touchable.When i go to the recorded automation i see it,s like a ladder, not very smooth.Even if i,m not using a midi controller and only using the fingers, the automation it,s not very smooth.It,s there a way to improve this?

clockwatcher
Posts: 49
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:59 am

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by clockwatcher » Sun Nov 24, 2013 10:15 pm

a big +1 to "access to my custom 'places'" requested by 3dot above.

continuous
Posts: 1012
Joined: Sat Aug 06, 2005 7:11 pm
Location: PDX

Re: touchAble 2 is on the App Store.

Post by continuous » Mon Nov 25, 2013 12:12 am

atlatnesiti wrote:What's with Java requirement for server and Touchable creates logs in app folder on Mac, WTF :(
^
Same here...


Also... If I am in the midi clip editor, building a beat, and I want to open the browser and audition different kits by dropping them, that works but sometimes it crashes. It works most reliably if I drop them on the piano grid... if I try to drop them in the midi clip editor clip view (at top left) it crashes. I hope we will be able to switch out instruments/kits while staying in midi editor - so intuitive. I see that it works more consistently if you bring in the device view and drop in there but it's really sweet to have just the browser and the midi clip editor open while auditioning kits.

Still the sequencer (midi clip editor) is very intuitive and has a great flow - pretty much the sequencer I've always wanted!!!

:mrgreen:

Post Reply