Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
The Carpet Cleaner
Posts: 1128
Joined: Sat May 16, 2009 2:21 pm
Location: Paris

Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by The Carpet Cleaner » Tue Feb 04, 2014 4:32 pm

How cool is that?
every time I try to install a pack, Live crashes.
Apparently packs are correctly installed but who knows.

I have to admit, I have a pretty special hardware/software combinaison. I use an iMac with the Mac OSX maverick. I know it's really special, only a few musician use it. A niche.

You guys have problem installing packs?

On the other hand I have no problem with Maschine 2.0 + komplete 9 :evil:

ark
Posts: 1349
Joined: Thu Feb 26, 2009 4:25 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by ark » Tue Feb 04, 2014 5:47 pm

This is probably too silly to be worth mentioning...but did you upgrade to 9.1.1? Early versions of Live 9 had problems with installing packs.

The Carpet Cleaner
Posts: 1128
Joined: Sat May 16, 2009 2:21 pm
Location: Paris

Re: Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by The Carpet Cleaner » Tue Feb 04, 2014 6:14 pm

yes it's all latest version

H20nly
Posts: 15844
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Location: The Wild West

Re: Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by H20nly » Tue Feb 04, 2014 7:53 pm

:( i know this doesn't help figure out the issue, but i installed several packs last week... Live 9.1.1 and Mavericks. no crashes.

i also installed some Live 8 packs... no crashes that way either.


do you have anything else running when you're attempting to install... i.e. Maschine or Komplete 9?

... have you tried a reboot?

woodsdenis
Posts: 29
Joined: Mon Jun 18, 2012 2:08 am
Location: Ireland

Re: Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by woodsdenis » Tue Feb 04, 2014 8:20 pm

Happened with early betas of 9.1 I haven't seen it since either sorry.

The Carpet Cleaner
Posts: 1128
Joined: Sat May 16, 2009 2:21 pm
Location: Paris

Re: Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by The Carpet Cleaner » Tue Feb 04, 2014 10:51 pm

I have tried to load a Totally empty project before installing the packs, but no luck. I have sent a crags report, I'll update this post when I get some news from the good people of ableton :wink:

The Carpet Cleaner
Posts: 1128
Joined: Sat May 16, 2009 2:21 pm
Location: Paris

Re: Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by The Carpet Cleaner » Sat Feb 15, 2014 11:12 am

OK no answer from Ableton but I found a way to install the packs without crashing : totally deactivate 3rd party VTS in the setting window. Weird because my project doesn't have any VST loaded tho...

H20nly
Posts: 15844
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Location: The Wild West

Re: Live 9 crashing everytime installing a factory pack.

Post by H20nly » Sun Feb 16, 2014 7:02 am

:? and :roll:

glad you got that mess sorted out.

Post Reply