Control VST´s with my Virus B Desktop? (without midi map)

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Evengy
Posts: 451
Joined: Wed Jan 13, 2010 8:31 am

Control VST´s with my Virus B Desktop? (without midi map)

Post by Evengy » Mon May 19, 2014 11:44 am

Hey guys,

is it possible to use my Virus B as a Controller? It´s possible when i use Midi Mapping but i wan´t to select a track with Push and adjust the VST. I think i need python and create a midi control script, isn´t it?

thanks and best wishes

doghouse
Posts: 1413
Joined: Fri Aug 29, 2008 5:30 pm

Re: Control VST´s with my Virus B Desktop? (without midi map)

Post by doghouse » Mon May 19, 2014 2:14 pm

Without MIDI mapping?

If the VSTs support MIDI CC learn you could use that to map the Virus CCs.

Evengy
Posts: 451
Joined: Wed Jan 13, 2010 8:31 am

Re: Control VST´s with my Virus B Desktop? (without midi map)

Post by Evengy » Tue May 20, 2014 9:49 am

yes, without!

in this case it´s u-he diva which supports midi cc. i thought midi cc is this simple manual midi mapping ;)

i found a tutorial for diva from urs himself but the content is something like chinese. i will try it :D
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=380415

thank you!

Evengy
Posts: 451
Joined: Wed Jan 13, 2010 8:31 am

Re: Control VST´s with my Virus B Desktop? (without midi map)

Post by Evengy » Thu May 22, 2014 12:59 pm

ok it´s working, nice :-)

but to use midi learn its necessary to arm the track. now it´s not possible to control my real virus track because every knob movement controls every armed track. it´s everytime the same, you get a solution for one thing and you need something for an unexpected case.

Post Reply