The OfficiaL Ask Ableton A Question About Live 5 Thread !!!!

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
epiphanius
Posts: 221
Joined: Thu Jul 11, 2002 10:32 pm

Post by epiphanius » Sat Jun 04, 2005 5:56 am

A really easy one I hope has been implemented is the "recent file" selector.
I couldn't agree more - missing this (again) would be astounding. Please tell us it's in now.

dpel
Posts: 628
Joined: Tue Aug 13, 2002 9:27 pm
Location: LA
Contact:

Post by dpel » Sat Jun 04, 2005 4:58 pm

will the abletons answer the REAL questions?
:lol: :lol: :lol: 8O
Dave Pelman Music
http://www.davepelman.com

Robert Henke
Posts: 1193
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:38 am
Location: Berlin

Post by Robert Henke » Sat Jun 04, 2005 9:22 pm

Dpel,
no we will not answer , cause this is the questions thread :-)

okay: recent set yes, i/o view in arranger yes, auto-top-ten-hit not yet.

Robert

jamesp
Posts: 277
Joined: Sat Apr 30, 2005 2:16 am

Post by jamesp » Sat Jun 04, 2005 9:39 pm

Okay, I've got an EASY one.

Right now I'm using Live Lite GTR (imho, the best feature of the m audio Black Box, btw.) So if I go thru the upgrade process to Live 4, does that qualify me for the free bump to Live Five?

Soon as I heard about Five I emailed CS w/ this question, but so far, there's been no reply. Now I'm just sitting here, with money, waiting for an answer that'll get me off the dime.

TIA

JAMM
Posts: 728
Joined: Sat Jul 10, 2004 8:03 pm

Post by JAMM » Sat Jun 04, 2005 10:51 pm

will 5 use more cpu?

muthafunka
Posts: 2241
Joined: Fri Jan 10, 2003 5:28 pm
Location: Tokyo

Post by muthafunka » Sun Jun 05, 2005 6:21 am

Robert Henke wrote:
okay: recent set yes, i/o view in arranger yes, auto-top-ten-hit not yet.

Robert
Good stuff Robert, thanks. There will be people who will still complain about missing features but I for one am pretty happy about the breadth and depth of what's being rolled out in 5.
Keep it coming!

::mic-minimal::
Posts: 658
Joined: Tue Mar 04, 2003 8:32 am
Location: behind you

Post by ::mic-minimal:: » Sun Jun 05, 2005 7:00 am

thanks for the replies Robert


1. will it be possible to do 'negative' swing, like right now you can scroll forward but will we be able to scroll backward in Live 5 with the same amount of percentage raits 'hopefully'???

just to make sure i'm talking about the global swing.
for the love of Live

conny
Posts: 3237
Joined: Sat Nov 13, 2004 5:20 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by conny » Sun Jun 05, 2005 9:58 am

Q: An internal midi channel may still not be defined in prefs to act as "external" controll back in? (Not the most crusial thing though, routable by Yoke etc)
// C
[Should I change the sig - may be misunderstood in this context...]
[Edit: machinate - sig changed :lol: ]
Last edited by conny on Sun Jun 05, 2005 10:13 am, edited 1 time in total.
PC Laptop Acer, XP Home SP2, build in crappy sound card.
Bleeps and Blops!
http://bluemoose.greatnow.com/

Machinate
Posts: 11646
Joined: Thu Jun 24, 2004 2:15 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by Machinate » Sun Jun 05, 2005 10:01 am

Yeah Conny, your sig is soooo un-beta :lol:
mbp 2.66, osx 10.6.8, 8GB ram.

conny
Posts: 3237
Joined: Sat Nov 13, 2004 5:20 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by conny » Sun Jun 05, 2005 10:10 am

When syncing my wishlist with Q/A's here and the official 5 spec I am impressed.
Seems there has been som priority mind has been going through mine and others areas of interests.
There seems to be be some areas that has been left out, hopefully because they will be adress in a concise manner later:

* Follow actions (no additions to action types or wider flexibility)
* Info area request (the attacheble notes for clips, points, tracks etc)
* Live as rewire slave (still no VST's in that mode?)
* Macros (controller clips/controller tracks with editable macro actions)
* Soloing/consolidating clips in session

That said, and asked for confirmation, I am still impressed.
(The offset for clip start and end points was on my list and I just realised it is now implemented - BIG THANK YOU!)

// C
Last edited by conny on Sun Jun 05, 2005 10:15 am, edited 1 time in total.
PC Laptop Acer, XP Home SP2, build in crappy sound card.
Bleeps and Blops!
http://bluemoose.greatnow.com/

Obineg
Posts: 317
Joined: Mon Jan 17, 2005 9:57 pm

Post by Obineg » Sun Jun 05, 2005 10:15 am

Map one controller to multible functions ?

conny
Posts: 3237
Joined: Sat Nov 13, 2004 5:20 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by conny » Sun Jun 05, 2005 10:16 am

Obineg wrote:Map one controller to multible functions ?
Fingers crossed!
(Hoping "multible" was not a misspelled "mutable" but "multiple". A "mutatable" function would be good to! While a "mutilatable" could be left out [probably misspelled that one...])

// C, with fingers in the multiberry sauce
PC Laptop Acer, XP Home SP2, build in crappy sound card.
Bleeps and Blops!
http://bluemoose.greatnow.com/

loophead
Posts: 649
Joined: Tue May 11, 2004 8:01 pm
Location: NYC

Post by loophead » Sun Jun 05, 2005 1:26 pm

??? Can we finally LOOP WITHOUT WARPING ????
Live 607 Mac G5 dual 2.0 Ghz w/ 3.5 gig ram
OS X 10.4.10, Motu 828mk2, c-thru axis, Too many plugins "detective chief superintendent"

hoffman2k
Posts: 14718
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:40 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by hoffman2k » Sun Jun 05, 2005 1:57 pm

loophead wrote:??? Can we finally LOOP WITHOUT WARPING ????
You can already do that. Just use the follow action "play again"

mosca
Posts: 1110
Joined: Mon Dec 15, 2003 2:16 pm

Post by mosca » Sun Jun 05, 2005 2:48 pm

can we drag an audio clip onto impulse without it adding an artefact to the end of the sample?

hope so

Post Reply