Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Ellissentials
Posts: 5
Joined: Sat May 10, 2014 12:20 pm

Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by Ellissentials » Tue Jun 10, 2014 3:24 pm

As the title says, basically I want to do pitch gliding bendy goodness in Image-Line Sytrus, within Ableton Live 9. There's no portamento or glide option within Sytrus, and usually users in FL Studio will "turn glide on" within their piano roll natively.. so I'm sure this can be done in Live somehow, no?

Basically, by glide I mean I want the notes to "slide" or "glide" from, say, G3 to G2 then back to G3, without hitting full force on each note. How is it possible to make Sytrus do this in Ableton Live?

Thanks for any and all answers. :D

xmonsta
Posts: 167
Joined: Sat Mar 16, 2013 3:44 pm

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by xmonsta » Tue Jun 10, 2014 4:16 pm

http://www.xmonsta.com Music devices and controllers for Ableton Live

Image

Ellissentials
Posts: 5
Joined: Sat May 10, 2014 12:20 pm

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by Ellissentials » Tue Jun 10, 2014 10:32 pm

Naw, that didn't work.. but thank you very much for trying and posting something! :)

Ellissentials
Posts: 5
Joined: Sat May 10, 2014 12:20 pm

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by Ellissentials » Wed Jun 11, 2014 2:27 am

Anyone else?

pencilrocket
Posts: 1718
Joined: Tue Jun 15, 2010 10:46 am

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by pencilrocket » Wed Jun 11, 2014 3:35 am

per-note slide isn't possible in Live. VST3 and some DAW's native plugin can.
Image

Ellissentials
Posts: 5
Joined: Sat May 10, 2014 12:20 pm

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by Ellissentials » Wed Jun 11, 2014 11:44 am

Oh wow.. if this is something not possible with Live then... damn. :( :(

FL Studio nailed it within the piano roll, with just the click of a button. Would be nice if Live could do that as well.



Dang...

xmonsta
Posts: 167
Joined: Sat Mar 16, 2013 3:44 pm

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by xmonsta » Wed Jun 11, 2014 3:02 pm

Another way (if you have FL studio) could be to use the fl studio as a vst plugin, then you get to use sytrus with the portamento option built into the piano roll
http://www.xmonsta.com Music devices and controllers for Ableton Live

Image

Ellissentials
Posts: 5
Joined: Sat May 10, 2014 12:20 pm

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by Ellissentials » Sat Jul 26, 2014 2:27 pm

Yeah, sure I can work in FL 10 (which I do have a full version of) and get the sample I need then re-work it more in Ableton, but that's a bit "out of DAW"... you say use it as a plug-in.. is there some rewire thing I'm missing? I don't know hah :)

Ableton, please just put a "note slide" option in the midi piano roll option area thingie?

ezelkow1
Posts: 366
Joined: Thu Oct 08, 2009 6:22 pm

Re: Pitch glide/slide Sytrus VST in Ableton 9?

Post by ezelkow1 » Sat Jul 26, 2014 5:03 pm

The fl glide in their piano roll only works with their instruments. Much like bitwigs per-note stuff its specific to the daw and the instruments that company makes. So its not like you could take any vst synth in fl and have the piano roll glide work

Post Reply