A soundcard with no issues at all ?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
chapelier fou
Posts: 4981
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by chapelier fou » Sat Aug 23, 2014 12:05 pm

yup yup wrote:I have been running two Motu cards (828mk3&Traveler) daisy chained for a couple of years now without any probs for 18 analogue i/o.
mavericks ?
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

yup yup
Posts: 137
Joined: Fri Dec 18, 2009 10:23 am
Location: everywhere

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by yup yup » Sat Aug 23, 2014 12:29 pm

sorry no.
10.6.8 Snow Leopard. Rock solid so no changey...

yup yup
Posts: 137
Joined: Fri Dec 18, 2009 10:23 am
Location: everywhere

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by yup yup » Sat Aug 23, 2014 12:32 pm

Should add...
Only use my computer for tracking. Everything else is OTB for the most part.

jimfowler
Posts: 17
Joined: Thu Feb 13, 2014 2:07 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by jimfowler » Sat Aug 23, 2014 12:38 pm

i've had my echo audiofire12 for years and it has been very reliable. i have a studio owner friend who swears by his lynx aurora.

chapelier fou
Posts: 4981
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by chapelier fou » Sat Aug 23, 2014 1:13 pm

Just to make this topic clear :
This is an issue with Mavericks
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

fishmonkey
Posts: 4105
Joined: Wed Oct 24, 2007 4:50 am

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by fishmonkey » Sat Aug 23, 2014 2:21 pm

chapelier fou wrote:Just to make this topic clear :
This is an issue with Mavericks
my touring interface is an old Firewire MOTU Ultralite, and my home studio interface is an Apogee Quartet (USB). my main machine is a 2011 MacBook Pro and i have been running Mavericks since February. no glitches with either interface.
badbrainz wrote: I'm a drummer, so I'm already at an intellectual disadvantage here

chapelier fou
Posts: 4981
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by chapelier fou » Sat Aug 23, 2014 3:04 pm

fishmonkey wrote:
chapelier fou wrote:Just to make this topic clear :
This is an issue with Mavericks
my touring interface is an old Firewire MOTU Ultralite, and my home studio interface is an Apogee Quartet (USB). my main machine is a 2011 MacBook Pro and i have been running Mavericks since February. no glitches with either interface.
Thanks,
Motu told me it's an issue with mavericks. i've seen several users confirming this (http://www.motunation.com/forum/viewtop ... =2&t=57838).
I am about to take the plunge and downgrade to 10.8... But i'd be more than pissed off if it doesn't solve anything....
Oh and my macbook pro is just clean, super clean with just max/MSP, Ableton and drivers installed.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

Maxadax
Posts: 17
Joined: Thu Mar 29, 2012 4:48 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by Maxadax » Sat Aug 23, 2014 8:47 pm

Are you sure that the problem isn't with your computer itself? Perhaps it has a dated CPU.

chapelier fou
Posts: 4981
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by chapelier fou » Sun Aug 24, 2014 9:51 am

Maxadax wrote:Are you sure that the problem isn't with your computer itself? Perhaps it has a dated CPU.
Signature edited.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

chapelier fou
Posts: 4981
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by chapelier fou » Thu Sep 04, 2014 9:57 am

So after realizing i cannot downgrade my macbook pro retina (that's f@cking unbelievable), i NEED to get rid of the motu and i mght go for a RME 802 through a FW/TB adaptor.

2 questions, though :

- can i plug a guitar in the front inputs ?
- did someone try using the headphones outs as regular outputs ?

thanks
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

chapelier fou
Posts: 4981
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by chapelier fou » Thu Sep 04, 2014 10:11 am

joeyfivecents wrote:Saffire Pro 40 with Thunderbolt adaptor working perfectly here on both a MacBook Pro 13" non-retina 2012 model and an iMac 21" 2014 model, both running Mavericks 10.9.3
Are the monitor outs able to be individual outs ? (i mean not mirror one of the 8 outs)

edit : according to their website, they are.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

chapelier fou
Posts: 4981
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by chapelier fou » Tue Sep 16, 2014 6:49 am

So...
i bought a saffire Pro 40. Using a TB/FW adaptor and Mavericks. It's perfect.
Thanks for your advices !
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

eyeknow
Posts: 5822
Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by eyeknow » Tue Sep 16, 2014 7:01 am

PARTY!

rosti
Posts: 280
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:23 pm
Location: HELLsinki

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by rosti » Tue Sep 16, 2014 7:58 am

login wrote: You shouldn't be using sleep mdoe with audio interfaces, it's always a problem.
My Komplete Audio 6 works perfectly even after sleep with my 2011 MBP!

I'm considering to change it to a used Motu 828 mk3 or a new Focusrite Scarlett 18i20 for more i/o though.. Haven't decided which one yet. According to the internetz Scarlett seems to have better overall sound quality, but Motu has more stable drivers.. Hard decisions.. :D

I used to have Motu Ultralite mk3 which broke down violently after 4 years (first the screen died, then the outputs started to make this really loud buzzing noise...) so i'm a bit sceptical about the build quality of Motu interfaces!
Last edited by rosti on Tue Sep 16, 2014 8:17 am, edited 1 time in total.

rosti
Posts: 280
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:23 pm
Location: HELLsinki

Re: A soundcard with no issues at all ?

Post by rosti » Tue Sep 16, 2014 8:17 am

sorry doublepost.
Last edited by rosti on Tue Sep 16, 2014 8:17 am, edited 1 time in total.

Post Reply