New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Tagor
Posts: 939
Joined: Thu Mar 12, 2009 3:18 am

New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by Tagor » Tue Nov 11, 2014 11:19 am

Ableton-to-Akai Converter enables Akai`s MPC to load your produced Tracks into the MPC.
So you do not need to carry your Audio-Interface, Laptop and Controller around the world.
Just in A Box-Solution for all Ableston-Fans. Changes can easily be updatet by pressing
the update-all-tracks funktion. Isn`t it great ? :evil:

doghouse
Posts: 1413
Joined: Fri Aug 29, 2008 5:30 pm

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by doghouse » Tue Nov 11, 2014 11:49 am

Akai no longer sells MPCs, though :?

Tagor
Posts: 939
Joined: Thu Mar 12, 2009 3:18 am

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by Tagor » Tue Nov 11, 2014 12:12 pm

I think you are right. :roll:
Anyway - would be a great step in the colaboration between Akai and Ableton.
The MPC`s are solid rocking peace of hardware, for sure the best hardware sequencer
ever made. Rewiving it via the "A2A-Converter" would be a win-win for everybody.

Arranging and Produce in Live - Freeze and Export - to MPC .. voila!! :wink:
The todays technique & software can handle this with ease.

I would call it "Userfriendly" if this matters in any way.

A Challange for Live 10 maybe. Hopefully they keep us amazed with
unpredictable Hard&-Software Releases.

Fanu
Posts: 390
Joined: Sun Sep 27, 2009 7:50 pm
Location: Helsinki

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by Fanu » Tue Nov 11, 2014 12:28 pm

What? Is this fiction? This'd be great, for I use both Live and MPC Ren.
Image
Mastering & mixing by Fanu | Ableton Live Basics tutorial video
Mixing and mastering engineer | Ableton Certified Trainer

doghouse
Posts: 1413
Joined: Fri Aug 29, 2008 5:30 pm

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by doghouse » Tue Nov 11, 2014 8:44 pm

Hey, you could work up your set on an Electribe,load it into Live then transfer it into an MPC 8)

Fanu
Posts: 390
Joined: Sun Sep 27, 2009 7:50 pm
Location: Helsinki

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by Fanu » Tue Nov 11, 2014 11:49 pm

doghouse wrote:Akai no longer sells MPCs, though :?
MPC Renaissance.
Image
Mastering & mixing by Fanu | Ableton Live Basics tutorial video
Mixing and mastering engineer | Ableton Certified Trainer

Tagor
Posts: 939
Joined: Thu Mar 12, 2009 3:18 am

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by Tagor » Wed Nov 12, 2014 10:49 am

MPC 2nd Renaissance in 2015 maybe!?

come on - can`t be to complicated to programm a A2A-Converter.

It just have to take the frozen tracks from Live and put them
together with the Midi-Information into the MPC. Since that thing
came with an own harddisk it should be easy. Specially for People
who KNOW the both Formats as good as Ableton and Akai does.

For the MPC this would be a real second Renaisance - free them
from beeing just a controller bring them back onto the Stage
as the heartpiece of re-Production without hassling Ram/CPU/SSD
because this things stay in the Studio where they belong.
Why carrying all that expensive Stuff, when my Production
can put in an awesoom grovebox which can swallow the .als-format
via frozen tracks ?

leisuremuffin
Posts: 4721
Joined: Tue Apr 06, 2004 12:45 am
Location: New Jersey
Contact:

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by leisuremuffin » Wed Nov 12, 2014 3:22 pm

if you just want frozen tracks played back in chunks you can do that yourself pretty quickly. Not sure why you think that would be a good way to perform though. I mean, you might as well just record your whole set as a song and DJ it for all the flexibility it gives you. If you want to use an mpc for performance, and they are great for performance, you're going to want actual sequences to play with, not just big phrases.
TimeableFloat ???S?e?n?d?I?n?f?o

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: New MPC can load .als-files via A2A-Converter

Post by Stromkraft » Wed Nov 12, 2014 3:49 pm

If this is for MIDI only then what's the internal resolution of the MPC? It's just 96 ppq, isn't it? 240 ppq is what I think is minimum (perfect quintuplets then possible). What about crafted Live grooves?
No MPC for me, thank you!

What's wrong with the modern hardware sequencers? Not any good? Not even one of them?
Make some music!

Post Reply