Anyone here getting the new KORG Electribe?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by Timbeaux » Wed Nov 26, 2014 1:33 pm

TomViolenz wrote: I think I read that you can expand the storage with SD cards easily.
for me it sounds like it is just for ur patterns and sets and not for samples itself.

But you will have an audio in, so it will be easy to have ambient sounds running trough it while playing on that machine.

TomViolenz
Posts: 6854
Joined: Mon Dec 13, 2010 6:19 pm

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by TomViolenz » Wed Nov 26, 2014 1:35 pm

Timbeaux wrote:
TomViolenz wrote: I think I read that you can expand the storage with SD cards easily.
for me it sounds like it is just for ur patterns and sets and not for samples itself.
If that's true, then that's a clear deal breaker for me!

Daniel_S
Posts: 229
Joined: Sat Nov 17, 2012 1:24 pm

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by Daniel_S » Wed Nov 26, 2014 4:25 pm

Sternenlicht wrote:...the older electribes look way more professional than this piece of plastic.
It's made out of metal :lol:

Tarekith
Posts: 17370
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by Tarekith » Wed Nov 26, 2014 4:54 pm

Magnesium no less, fancy metal :)

TomViolenz
Posts: 6854
Joined: Mon Dec 13, 2010 6:19 pm

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by TomViolenz » Wed Nov 26, 2014 5:09 pm

Tarekith wrote:Magnesium no less, fancy metal :)
8O
Better keep it away from open flames then!

Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by Timbeaux » Wed Nov 26, 2014 5:24 pm

TomViolenz wrote:
Tarekith wrote:Magnesium no less, fancy metal :)
8O
Better keep it away from open flames then!

or you create some "hot shit" :)))

Daniel_S
Posts: 229
Joined: Sat Nov 17, 2012 1:24 pm

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by Daniel_S » Thu Nov 27, 2014 9:35 am

Excellent performance vid...
https://www.youtube.com/watch?v=rbnF0xNw8T4

This dude has a whole channel of KORG demos.

delicioso
Posts: 1331
Joined: Mon Sep 28, 2009 8:28 pm

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by delicioso » Fri Nov 28, 2014 6:53 am

TomViolenz wrote:
Timbeaux wrote:
TomViolenz wrote: I think I read that you can expand the storage with SD cards easily.
for me it sounds like it is just for ur patterns and sets and not for samples itself.
If that's true, then that's a clear deal breaker for me!
It's true. The memory card for Electribe samplers have always been for external storage only, not loading directly from it on the fly. You've always had to load samples into the onboard memory first with electribe samplers before you can actually make use of them and it's no different with the new one. The new electribe sampler will not load more than its maximum sampling capacity of 270 seconds of samples onboard at once (at 48khz in mono, half that in stereo), period, regardless of what size SD card you have.

Timbeaux
Posts: 754
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:47 am

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by Timbeaux » Fri Nov 28, 2014 7:08 am

for me it doesnt count, cause i just wanna get the electribe and not the electribe sampler

TomViolenz
Posts: 6854
Joined: Mon Dec 13, 2010 6:19 pm

Re: Anyone here getting the new KORG Electribe?

Post by TomViolenz » Fri Nov 28, 2014 9:38 am

delicioso wrote:
TomViolenz wrote:
Timbeaux wrote: for me it sounds like it is just for ur patterns and sets and not for samples itself.
If that's true, then that's a clear deal breaker for me!
It's true. The memory card for Electribe samplers have always been for external storage only, not loading directly from it on the fly. You've always had to load samples into the onboard memory first with electribe samplers before you can actually make use of them and it's no different with the new one. The new electribe sampler will not load more than its maximum sampling capacity of 270 seconds of samples onboard at once (at 48khz in mono, half that in stereo), period, regardless of what size SD card you have.
:(
Yeah, then I'm probably gonna sit this one out :x

I would have much preferred it, if they would have indeed made it out of plastic, but gave it at least a gig or so of internal memory instead. I mean memory is really not expensive nowadays. This is not the 80s anymore. What a really dumb decision from them! :x

Post Reply