Is there a way to point Ableton to the core library?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Rhypht
Posts: 41
Joined: Fri Nov 28, 2014 1:47 pm

Is there a way to point Ableton to the core library?

Post by Rhypht » Tue Feb 03, 2015 1:05 am

Live seems to have lost the core library file, as in, it doesn't know where it's at. All of the built in instruments, effects, etc. are all gone, and the only lists that populate are my Plug-Ins folder, and the Packs folder.

I know where the core library file is, but Live doesn't. How do I tell Live where to look for this file, and more importantly, how do I keep this problem from occurring randomly once a week.

re:dream
Posts: 4549
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: Is there a way to point Ableton to the core library?

Post by re:dream » Tue Feb 03, 2015 4:29 am

Yikes!

You may have to re-set Live

https://www.ableton.com/en/articles/reset-live/

Rhypht
Posts: 41
Joined: Fri Nov 28, 2014 1:47 pm

Re: Is there a way to point Ableton to the core library?

Post by Rhypht » Tue Feb 03, 2015 8:24 am

re:dream wrote:Yikes!

You may have to re-set Live

https://www.ableton.com/en/articles/reset-live/
Already tried, that was the first thing I attempted. Even a full reset didn't fix anything.

re:dream
Posts: 4549
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: Is there a way to point Ableton to the core library?

Post by re:dream » Tue Feb 03, 2015 8:49 am

A post here suggests removing files.db

https://www.ableton.com/answers/ver-9-w ... ts-presets

What version of Live 9 are you using?

Post Reply