Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
michaelkevin
Posts: 2
Joined: Thu May 20, 2010 8:24 pm

Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by michaelkevin » Tue Jun 23, 2015 11:04 pm

Live did an automatic update this afternoon. I was mixing all morning, had a couple crashes when I was in a massive session. But since the update, I'm crashing constantly, even every time I just "Save As", even in undemanding (low CPU) sessions. Anyone else experiencing this with the newest update?

I'm on Live 9.1.10. On a "Late 2013" iMac, 3.1 GHz Intel Core i7, 16 GB Ram, OSX Yosemite 10.10.1

For my interface I'm using the new MOTU 1248 via USB 2.0 (don't worry, TB cable is in the mail!).

[jur]
Site Admin
Posts: 1705
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by [jur] » Thu Jun 25, 2015 7:31 pm

Hi there,
Do you still have these constant crashes?
J.
Ableton Forum Moderator

Gregory Wells-King
Posts: 233
Joined: Sat Mar 03, 2007 6:46 pm
Location: Somerset UK
Contact:

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Gregory Wells-King » Sun Jun 28, 2015 1:15 pm

I've had issues, Ableton 9.1 keeps saying I have another Re-Wire Application running, (Not true) and crashes.

Tried the Beta 2.1 today for the first time, and that won't open any set's crashes straight away.

Tunecrew
Posts: 65
Joined: Fri Feb 20, 2009 12:24 am
Location: Kingston, Jamaica

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Tunecrew » Sun Jun 28, 2015 7:48 pm

Crashing constantly w/ 9.1.10 64 bit on Yosemite 10.10.4 (14E36b) on 2013 MBA 13" using built in audio
Live 9 Suite
Macbook Pro (Mid-2015 15" 2.8 GHz i7 1 TB Radeon GPU)
APC-40

[jur]
Site Admin
Posts: 1705
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by [jur] » Sun Jun 28, 2015 8:12 pm

This sounds quite alarming, you should definitely contact support@ableton.com

J.
Ableton Forum Moderator

jcrystal
Posts: 99
Joined: Sun Jul 29, 2012 4:02 pm

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by jcrystal » Mon Jun 29, 2015 10:19 am

Are you actually talking about Live 9.2?

Gregory Wells-King
Posts: 233
Joined: Sat Mar 03, 2007 6:46 pm
Location: Somerset UK
Contact:

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Gregory Wells-King » Mon Jun 29, 2015 12:50 pm

jcrystal wrote:Are you actually talking about Live 9.2?
Yeah, thogh for me, it's difficult, to know which has caused an issue, but I'm working back with 9.10 because 9.2b just crashed out on me completely.

Ableton have just release the official 9.2 patch today, I might give that a go, just in case it's an install path problem.

Liam
Posts: 708
Joined: Sun Jul 18, 2004 3:18 pm
Location: Northern CA, USA

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Liam » Mon Jun 29, 2015 2:24 pm

Yes, 9.2 crashes. Had trouble installing it too.

Hoping they release an update asap.

I've uninstalled 9.2

BTW 9.2 Beta also failed to start after the 9.2 update It worked fine till then.

Gregory Wells-King
Posts: 233
Joined: Sat Mar 03, 2007 6:46 pm
Location: Somerset UK
Contact:

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Gregory Wells-King » Tue Jun 30, 2015 2:31 pm

Thanks for contributing to the thread, I know Lives quirks over the years, crashes don't always bother me that much, but this was all a bit 'In my face' the day before yesterday.

Liam
Posts: 708
Joined: Sun Jul 18, 2004 3:18 pm
Location: Northern CA, USA

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Liam » Tue Jun 30, 2015 3:28 pm

Gregory Wells-King wrote:Thanks for contributing to the thread, I know Lives quirks over the years, crashes don't always bother me that much, but this was all a bit 'In my face' the day before yesterday.
Same here re crashes.

I removed some old Live version folders and it seems to be working much better. No more crashes.

Gregory Wells-King
Posts: 233
Joined: Sat Mar 03, 2007 6:46 pm
Location: Somerset UK
Contact:

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Gregory Wells-King » Tue Jun 30, 2015 3:41 pm

Liam wrote:
Gregory Wells-King wrote:Thanks for contributing to the thread, I know Lives quirks over the years, crashes don't always bother me that much, but this was all a bit 'In my face' the day before yesterday.
Same here re crashes.

I removed some old Live version folders and it seems to be working much better. No more crashes.
Yeah, I normally keep the folder clear of versions back a bit a few months, just as house cleaning, never really known if it's helpful or not, however in this case perhaps it would be a procedure worth noting.

Liam
Posts: 708
Joined: Sun Jul 18, 2004 3:18 pm
Location: Northern CA, USA

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Liam » Tue Jun 30, 2015 3:44 pm

Gregory Wells-King wrote:
Liam wrote:
Gregory Wells-King wrote:Thanks for contributing to the thread, I know Lives quirks over the years, crashes don't always bother me that much, but this was all a bit 'In my face' the day before yesterday.
Same here re crashes.

I removed some old Live version folders and it seems to be working much better. No more crashes.
Yeah, I normally keep the folder clear of versions back a bit a few months, just as house cleaning, never really known if it's helpful or not, however in this case perhaps it would be a procedure worth noting.
Hope it does for you what it seems to have achieved for me.

dakolaw
Posts: 2
Joined: Thu Aug 11, 2011 1:55 pm

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by dakolaw » Tue Jun 30, 2015 4:05 pm

9.2 is an instant crash for me. I get approx. 15 seconds before it shuts down. Sent a crash report last night, I'm going to try some rebooting and re-install again tonight after work. Will update.

Liam
Posts: 708
Joined: Sun Jul 18, 2004 3:18 pm
Location: Northern CA, USA

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Liam » Tue Jun 30, 2015 5:07 pm

dakolaw wrote:9.2 is an instant crash for me. I get approx. 15 seconds before it shuts down. Sent a crash report last night, I'm going to try some rebooting and re-install again tonight after work. Will update.
I forgot to mention that I also uninstalled 9.2 as well as removing the old Live version folders.

Aton
Posts: 64
Joined: Fri Jan 21, 2005 7:29 am

Re: Anyone Else Crashing Constantly Since Today's Update?

Post by Aton » Tue Jun 30, 2015 6:38 pm

After the update today I can't open any of my projects. 9.2 crashes immediately. I tried uninstalling and reinstalling. still crashes. How do I downgrade? My workflow has severely 8O been disrupted.

Post Reply