The nine point two thread

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Angstrom
Posts: 14661
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: The nine point two thread

Post by Angstrom » Thu Jul 02, 2015 4:25 pm

102455 wrote:AARRGGHH!

Why the hell can't Live update straight to the latest version instead of one "point update" at a time (with me having to open & close Live in between)?

:evil: :roll:
yeah. I gave up and just downloaded the main 9.2 installer.
Instead of sat there with my ear pressed to my hard disk enclosure trying to guess if Live was surreptitiously downloading a delta and what percentage it might be at. FFS what a joke system that is.

"hey let's specify a delta updater to update the app in a sleek and modern unobtrusive way!" - Great idea
"hey lets make it completely hidden from the user with no indication what is /isn't possibly happening" - not a great idea
"lets not implement [pause][cancel] buttons .. Who doesn't love an update downloaded right before you go to a gig, so it updates at the venue!"

Tarekith
Posts: 17332
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: The nine point two thread

Post by Tarekith » Thu Jul 02, 2015 5:23 pm

You can disable automatic updates in the preferences. If you're getting ready for a gig, probably a good idea.

TYLRbass
Posts: 277
Joined: Tue Aug 30, 2011 8:51 pm

Re: The nine point two thread

Post by TYLRbass » Thu Jul 02, 2015 8:16 pm

Since this is the nine point two thread

Is anyone experiencing funky knob reaction when using the APC40mkII in Live 9.2?

I'm running OS X 10.10.2, I've been in touch with Ableton support and they have been very helpful.

Basically, anything controlled by device control, pan, send will react in a strange way: with a smooth twist from 0-127 on any hard-mapped control you will get a smooth reaction in the software, with any pan, device control, or send level knob you will get a jumpy reaction and it takes about 1.5x as much of a twist to go from 0-127 or 127-0. I have then hard-mapped these same controls and they work fine, so it seems to be linked to any controls that are using the APC40mkII control surface script and not when re-mapped. This is only happening on the APC40mkII and I have tried other USB ports, cables, etc .. switching USB ports worked and it also worked when I switched back but after a restart and loading a set the problem is back and persisting.

But Ableton support said they haven't made any changes to the script in the newest release, but it worked fine on my 9.1.7 install so I am lost.

If you are having the same issue please let me know, it'd be nice to know I'm not the only one

Angstrom
Posts: 14661
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: The nine point two thread

Post by Angstrom » Thu Jul 02, 2015 11:47 pm

Tarekith wrote:You can disable automatic updates in the preferences. If you're getting ready for a gig, probably a good idea.
but have you got yours on or off right now?
How would you know?
Where is the indicator of this perilous thing, is it obvious? Does it warn a person? Like ....

"Status : I AM DOWNLOADING NOW !!! (62%) would you like to pause this my friend? Is now a bad time for you? Just say, you are the boss of this application after all . [pause]"


or is the information provided about this function (the alert that this is active and is operating right now) displayed more like this

-guess-


Just my personal opinion, but I think that the latency display is great. You know what's more important than latency display? "Your app is downloading a new version, which will start an install process the next time you open this application"

fishmonkey
Posts: 4093
Joined: Wed Oct 24, 2007 4:50 am

Re: The nine point two thread

Post by fishmonkey » Fri Jul 03, 2015 12:35 am

i agree, it comes from the same mindset that designed the new Live pack system where there is no easy way to tell which pack versions you have installed.

on the auto-update front, almost every bit of software phones home these days, so i run an outbound connection blocker to help keep it all under control...
badbrainz wrote: I'm a drummer, so I'm already at an intellectual disadvantage here

Tarekith
Posts: 17332
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: The nine point two thread

Post by Tarekith » Fri Jul 03, 2015 5:36 am

FWIW, it's a request that the beta testers have made before too, some way of seeing download progress. Maybe we'll see it added in the future.

Personally I don't use auto-updates unless I'm asked to test it for new Live versions. Otherwise it's easy enough for me to download the installer and run it manually.

H20nly
Posts: 15836
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Location: The Wild West

Re: The nine point two thread

Post by H20nly » Fri Jul 03, 2015 6:56 am

Tarekith wrote: Personally I don't use auto-updates............ Otherwise it's easy enough for me to download the installer and run it manually.
This

102455
Posts: 1631
Joined: Sat Nov 21, 2009 1:41 pm
Location: Location: Location:
Contact:

Re: The nine point two thread

Post by 102455 » Fri Jul 03, 2015 7:35 am

I was assuming that the auto updates would download just the essentials (a patch) rather than the whole >900MB lump.

That's another thing the Abes have taken away - the choice of downloading just the exe from the Your Account page....

jaynyc
Posts: 56
Joined: Mon Feb 02, 2009 1:21 am
Location: New York, NY

Re: The nine point two thread

Post by jaynyc » Fri Jul 03, 2015 3:52 pm

On Windows 7 32bit, running Live 9 standard, v9.1.9...

will I get the auto-update to 9.2
or
do I *have* to download 9.2 from my account on Ableton.com

?

Bobfred
Posts: 3
Joined: Sat Jul 04, 2015 12:45 pm

Re: The nine point two thread

Post by Bobfred » Sat Jul 04, 2015 1:32 pm

Not launching for me. I receive an error each time I open it up.

Image

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Ableton Live 9 Standard.exe
Application Version: 1.0.0.1
Application Timestamp: 558c3d7e
Fault Module Name: MSVCR120.dll
Fault Module Version: 12.0.21005.1
Fault Module Timestamp: 524f83ff
Exception Code: c000001d
Exception Offset: 0000000000093690
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: c0e8
Additional Information 2: c0e8f77a6378a94fe5ff7c65ec5f6827
Additional Information 3: b103
Additional Information 4: b103b43b07d91333ceefefbd1a88210d

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


EDIT: Fixed after installing windows updates (service pack i believe)

Mister Natural
Posts: 232
Joined: Wed Mar 21, 2007 2:44 pm
Location: michigan

Re: The nine point two thread

Post by Mister Natural » Sat Jul 04, 2015 4:48 pm

anyone else having difficulty with Melodyne ?
Tried re-installing w/ the latest installer from celemony. LIVE crashes while scanning the VST folder. I restart LIVE and it tells me that it's disabling Melodyne specifically and then runs perfectly(all my other VSTs work nominal).

I just sent a support request to Jorg at Celemony but curious if anyone here had the same issue . . .
An Expert Only on What it Feels Like to be Me
& You Are Who You Google

http://soundcloud.com/mrnatural-1

19oclock
Posts: 54
Joined: Thu Aug 21, 2014 5:40 pm

Re: The nine point two thread

Post by 19oclock » Tue Jul 07, 2015 1:47 am

I did a pub gig and two weddings this weekend using 9.2. I fired it up Thursday for a light test and had my 9.1 laptop handy just in case. Everything worked flawlessly between the APC40 MKII, the M4L template for DJing, and Live itself. So far so good after 10 or so hours performing.

Post Reply