Anyone having trouble with midi clock out?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Goseba
Posts: 186
Joined: Tue Jun 08, 2004 10:12 pm

Anyone having trouble with midi clock out?

Post by Goseba » Sun Jul 05, 2015 7:51 pm

I have just started a new project for which I intend to use hardware synths only.

However Live doesn't seem to be sending out midi clock. I have tried External Instruments and the track outputs and in neither case does it work.

I have verfified this using MidiOx to see if clock is sent and it isn't.

Any ideas anyone?

Using 9.2, Win 32bit.

Richie Witch
Posts: 885
Joined: Mon Feb 10, 2014 10:10 pm
Location: Space Coast, Central Florida

Re: Anyone having trouble with midi clock out?

Post by Richie Witch » Sun Jul 05, 2015 11:27 pm

Do you have the Output Sync parameter turned ON in Live's MIDI preferences for the device that is supposed to be receiving the clock signal?
Win10/Intel i7 rig | Live 10 | DSI, Yamaha, Korg, and Novation synths, and 12U of Eurorack | various outboard gear | Dune 2, Circle2, Enzyme, Kontakt |

Goseba
Posts: 186
Joined: Tue Jun 08, 2004 10:12 pm

Re: Anyone having trouble with midi clock out?

Post by Goseba » Sun Jul 05, 2015 11:48 pm

Richie Witch wrote:Do you have the Output Sync parameter turned ON in Live's MIDI preferences for the device that is supposed to be receiving the clock signal?
Yes,sync is on. Tested with Reaper and that was OK so the hardware is OK. Will try again tomorrow.

Post Reply