Library Missing

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Syncretia
Posts: 328
Joined: Tue Jun 14, 2011 9:34 pm
Location: Melbourne
Contact:

Library Missing

Post by Syncretia » Sun Aug 02, 2015 7:18 am

My library has disappeared.

My instruments, sounds, etc. all gone!

I'm on Live 9.It used to be that you could rebuild the library, but I can't find that feature anywhere.

Help, I can't do anything right now!
Download and listen @ http://www.syncretia.com

Syncretia
Posts: 328
Joined: Tue Jun 14, 2011 9:34 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Library Missing

Post by Syncretia » Sun Aug 02, 2015 7:21 am

Also, if I click on "Packs", I can see all my installed packs, but I can't see anything under the packs - i.e. they don't open up in the tree.

I can still use my instruments though if I open an existing project.
Download and listen @ http://www.syncretia.com

Syncretia
Posts: 328
Joined: Tue Jun 14, 2011 9:34 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Library Missing

Post by Syncretia » Sun Aug 02, 2015 7:27 am

Oh god - why have you done this to Ableton?

I was so looking forward to squeezing in some time to write music.

Why can't rebuild the library anymore?
Download and listen @ http://www.syncretia.com

Syncretia
Posts: 328
Joined: Tue Jun 14, 2011 9:34 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Library Missing

Post by Syncretia » Sun Aug 02, 2015 7:46 am

I deleted the file in:
C:\ProgramData\Ableton\Live 9 Suite\Resources\Database

After restarting, it seems to be fixed...
Download and listen @ http://www.syncretia.com

Syncretia
Posts: 328
Joined: Tue Jun 14, 2011 9:34 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Library Missing

Post by Syncretia » Sun Aug 09, 2015 3:21 am

I've got the problem again today even though there are no files in the database folder.

I'm stuck again, and support just told me to reboot my computer.
Download and listen @ http://www.syncretia.com

bwax
Posts: 30
Joined: Sat Oct 27, 2012 3:43 pm

Re: Library Missing

Post by bwax » Sun Aug 09, 2015 3:58 pm

Seems I'm having the same issue. Forgot to uncheck the Auto-Update feature in preferences and it seems now 9.2.1 has gotten rid of all my patches and presets. Gone. So frustrating. This was on Saturday, August 8. Now, Sunday morning, rebooted several times. Still missing everything. WTF?

I'll contact Support as well.

If you find a solution, please post here!

bwax
Posts: 30
Joined: Sat Oct 27, 2012 3:43 pm

Re: Library Missing

Post by bwax » Sun Aug 09, 2015 11:48 pm

I had to go to Preferences > Library, and reset the Location of User Library.

For me I had to hit Browse and go to Users/myname/Music/Ableton/User Library/

For some reason, not sure if it was updating to 9.2.1 or installing Elektron OverBridge, but this path got corrupted. Now I have manually reset it and all my patches and racks and presets are showing again in the Live browser. Just another fun monthly Ableton mystery to solve. Woo hoo.

ObtuseMoose
Posts: 138
Joined: Sat Dec 17, 2011 2:51 am

Re: Library Missing

Post by ObtuseMoose » Mon Aug 10, 2015 3:47 am

Make sure you don't have anything typed in the search box at the top of the browser pane. If you have two or more letters typed in that field (that don't happen to match the first letters of anything in the library), it'll look like everything is gone.

--
Moose
"all the musical ability of a blocked nostril"

Post Reply