9.2.1 and OverBridge = all my presets are gone?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
bwax
Posts: 30
Joined: Sat Oct 27, 2012 3:43 pm

9.2.1 and OverBridge = all my presets are gone?

Post by bwax » Sat Aug 08, 2015 10:39 pm

I've done two things this afternoon.

1. Installed OverBridge
2. It seems Ableton has auto-updated me to 9.2.1.

Now... I seem to be missing ALL my presets.

Years worth of soft-synth presets gone, all my external instrument presets gone. This is really terrible. Just when I thought I had all my Ableton issues sorted. Good lord. What next?

Any ideas?

Wonder if I am the only one experiencing this?

tedlogan
Posts: 1343
Joined: Thu Dec 20, 2012 7:23 pm
Location: Leamington Spa, UK
Contact:

Re: 9.2.1 and OverBridge = all my presets are gone?

Post by tedlogan » Sat Aug 08, 2015 11:52 pm

just wait a little bit.

bwax
Posts: 30
Joined: Sat Oct 27, 2012 3:43 pm

Re: 9.2.1 and OverBridge = all my presets are gone?

Post by bwax » Sun Aug 09, 2015 3:39 am

tedlogan wrote:just wait a little bit.
I hear you. I know that on a basic level. But... I swear I spend most of my spare time just sorting out software/hardware issues instead of making music. Highly discouraging.

bwax
Posts: 30
Joined: Sat Oct 27, 2012 3:43 pm

Re: 9.2.1 and OverBridge = all my presets are gone?

Post by bwax » Sun Aug 09, 2015 11:49 pm

Hope this helps anybody else that may be having this issue.

I had to go to Preferences > Library, and reset the Location of User Library.

For me I had to hit Browse and go to Users/myname/Music/Ableton/User Library/

For some reason, not sure if it was updating to 9.2.1 or installing Elektron OverBridge, but this path got corrupted. Now I have manually reset it and all my patches and racks and presets are showing again in the Live browser. Just another fun monthly Ableton mystery to solve. Woo hoo.

Post Reply