Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live

Bring Back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality please!

YES: Having every clip the exact same color in a track makes it very difficult to tell different musical ideas apart, especially on-stage. Give users the OPTION of turning this on or off please.
86
83%
NO: Keep this new functionality in 9.5 and do not give users a choice in changing it
18
17%
 
Total votes: 104

zeepster
Posts: 310
Joined: Thu Sep 27, 2007 2:03 pm

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by zeepster » Wed Dec 02, 2015 12:22 pm

tintala wrote:I have been assigning colors to different tracks since I started. I carefully choose colors schemes based on the "type" of track... it's simple. Now its gone.
This has been how i work since forever too. And as long as a track is sketch it has "No Color", then when i'm happy with it i color the track.

oblique strategies
Posts: 3577
Joined: Thu Nov 02, 2006 9:57 pm
Location: Another Green World

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by oblique strategies » Thu Dec 03, 2015 12:48 am

While the latest beta fixes the bug that was giving me grief:
'Audio files would not retain the color saved in the respective .asd file when dropped into a track.'

My workflow is still compromised by a feature that was removed in Live 9.5:
The Preference to assign clips a Default color.

I prefer to have all clips that I haven't personally assigned a specific color based on my color-coding scheme to have a predetermined color so I know immediately that it needs to be color-coded. Having clips assume the color of tracks is just confusing when I'm using specific color-coding for my tracks that is independent from the color-coding I'm using for my clips.

Next beta?

I have also sent this to Tech Support.

Afrothief
Posts: 2
Joined: Mon Nov 24, 2014 5:47 pm

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by Afrothief » Wed Dec 09, 2015 6:24 pm

Have just upgraded to 9.5 and am also suffering badly due to the clip-colouring issue. Thanks to folks here for being on the case and getting it nailed quickly.

Forgive my ignorance, but how long usually before a beta version becomes a released version?

Thx folks, keep on keeping on.

J.Hartmann
Posts: 3
Joined: Wed Jun 13, 2012 6:11 pm
Location: Portugal
Contact:

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by J.Hartmann » Tue Dec 29, 2015 11:04 am

Would love to get this fixed to how it was before.

Idonotlikebroccoli
Posts: 1202
Joined: Thu Aug 11, 2005 12:29 pm
Location: Norway

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by Idonotlikebroccoli » Tue Dec 29, 2015 2:40 pm

"No color" option, please.
Please vote! Live 10's "multi" clip editing should allow selection+editing of multiple clips in one action:

(L10-SUG-0228) Multiple MIDI transpose

viewtopic.php?f=3&t=228094

dr_kant
Posts: 10
Joined: Wed Jan 05, 2005 9:17 am
Location: France
Contact:

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by dr_kant » Sat Jan 02, 2016 9:41 am

Please keep the possibility to have all new clips recorded the same color.
I use it on stage to make the difference between clips that are part of the set and clips i just recorded..
Now it's too confusing to use it in a live situation.
What i don't understand is when you turn off auto-colouring and set a default color it only works for tracks but not for clips.

oblique strategies
Posts: 3577
Joined: Thu Nov 02, 2006 9:57 pm
Location: Another Green World

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by oblique strategies » Mon Jan 04, 2016 7:36 am

dr_kant wrote:What i don't understand is when you turn off auto-colouring and set a default color it only works for tracks but not for clips.
We need to have both:
1. set a default color for clips.
2. set a default color for tracks.

I will post this as a suggestion on the Live beta/Centercode site.

doublestop
Posts: 51
Joined: Mon Jan 04, 2016 9:04 am

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by doublestop » Mon Jan 04, 2016 1:01 pm

I wonder how it looks under the hood. I mean I wonder how the code is structured in Live. Maybe its more complicated providing an option then it looks, otherwise it seems rather odd that a developer would leave out an option. I would think that the way to resolve this is just include a "random" option in the color picker we see in the new version. That way the new functionality would be an "opt in" choice.

RD444
Posts: 265
Joined: Tue Oct 19, 2010 3:59 pm

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Post by RD444 » Fri Apr 08, 2016 10:16 pm

Idonotlikebroccoli wrote:
Also, I miss the "no color" option. It was very good for tracks I wasn't completely sure about yet.
I'm the same 100%... staying with an older version of live 9..

no colour until I'm happy with the idea. then colour it.

-
"Plugin Delay compensation -PDC WARNING - Ableton Live 9 does not sequence all information correctly in time"
The bigger the project the more out of time it will be.

Post Reply