Page 5 of 5

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Wed Dec 02, 2015 12:22 pm
by zeepster
tintala wrote:I have been assigning colors to different tracks since I started. I carefully choose colors schemes based on the "type" of track... it's simple. Now its gone.
This has been how i work since forever too. And as long as a track is sketch it has "No Color", then when i'm happy with it i color the track.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Thu Dec 03, 2015 12:48 am
by oblique strategies
While the latest beta fixes the bug that was giving me grief:
'Audio files would not retain the color saved in the respective .asd file when dropped into a track.'

My workflow is still compromised by a feature that was removed in Live 9.5:
The Preference to assign clips a Default color.

I prefer to have all clips that I haven't personally assigned a specific color based on my color-coding scheme to have a predetermined color so I know immediately that it needs to be color-coded. Having clips assume the color of tracks is just confusing when I'm using specific color-coding for my tracks that is independent from the color-coding I'm using for my clips.

Next beta?

I have also sent this to Tech Support.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Wed Dec 09, 2015 6:24 pm
by Afrothief
Have just upgraded to 9.5 and am also suffering badly due to the clip-colouring issue. Thanks to folks here for being on the case and getting it nailed quickly.

Forgive my ignorance, but how long usually before a beta version becomes a released version?

Thx folks, keep on keeping on.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Tue Dec 29, 2015 11:04 am
by J.Hartmann
Would love to get this fixed to how it was before.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Tue Dec 29, 2015 2:40 pm
by Idonotlikebroccoli
"No color" option, please.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Sat Jan 02, 2016 9:41 am
by dr_kant
Please keep the possibility to have all new clips recorded the same color.
I use it on stage to make the difference between clips that are part of the set and clips i just recorded..
Now it's too confusing to use it in a live situation.
What i don't understand is when you turn off auto-colouring and set a default color it only works for tracks but not for clips.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Mon Jan 04, 2016 7:36 am
by oblique strategies
dr_kant wrote:What i don't understand is when you turn off auto-colouring and set a default color it only works for tracks but not for clips.
We need to have both:
1. set a default color for clips.
2. set a default color for tracks.

I will post this as a suggestion on the Live beta/Centercode site.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Mon Jan 04, 2016 1:01 pm
by doublestop
I wonder how it looks under the hood. I mean I wonder how the code is structured in Live. Maybe its more complicated providing an option then it looks, otherwise it seems rather odd that a developer would leave out an option. I would think that the way to resolve this is just include a "random" option in the color picker we see in the new version. That way the new functionality would be an "opt in" choice.

Re: Poll: Bring back Auto-Assign Colors to pre-9.5 functionality

Posted: Fri Apr 08, 2016 10:16 pm
by RD444
Idonotlikebroccoli wrote:
Also, I miss the "no color" option. It was very good for tracks I wasn't completely sure about yet.
I'm the same 100%... staying with an older version of live 9..

no colour until I'm happy with the idea. then colour it.

-