V2 Live Performance Test 3 and 4

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
chris_borgia
Posts: 36
Joined: Sun Apr 21, 2002 10:22 pm
Location: South Florida

V2 Live Performance Test 3 and 4

Post by chris_borgia » Tue Jan 07, 2003 12:41 am

These tests are just for reference for new users or new systems, not so much for us Mac guys to have ammo for bitching about altivec enhancement. (hint/hint)
*Note the second test is no longer bar 17 do to the arrangement demo change

Test 3: Open the Live 2 Demo Arrangement.als, what is your CPU level at with the transport stopped (i.e. the arrangement is not playing)

Test 4: Play the Live Demo Arrangement, what is your CPU level at when bar 42 comes in (i.e. after pressing play and when it hits the part of the song were most of the tracks come in- bar 42)


State your->
Make of computer:
Operating system:
CPU Speed:
Soundcard:

Result for test 3:
Result for test 4:

Reference this thread to feel the vibe for all the new livers out there.
http://www.ableton.com/forum/viewtopic. ... sc&start=0

chris_borgia
Posts: 36
Joined: Sun Apr 21, 2002 10:22 pm
Location: South Florida

Post by chris_borgia » Tue Jan 07, 2003 12:44 am

Make of computer: G4 PowerMac
Operating system: 9.2.2
CPU Speed: 533 dual
Soundcard: sound manager

Result for test 3: 5%
Result for test 4: 31%

geargasm
Posts: 158
Joined: Wed Oct 09, 2002 6:40 am
Location: Ohio, USA
Contact:

Post by geargasm » Tue Jan 07, 2003 3:32 am

Make: IBM Thinkpad A31
OS: Windows 2000 Professional SP3
CPU Speed: 1.6Ghz Speedstep
Soundcard: built in


Test3: 5%
Test4: 15%
I am the bumpitron.

David
Posts: 665
Joined: Sat Oct 26, 2002 6:53 pm

Post by David » Tue Jan 07, 2003 1:52 pm

Make of computer: G3 PowerMac
Operating system: 9.2.2
CPU Speed: 400 MHz
Soundcard: sound manager

Result for test 3: 8%
Result for test 4: 31%

Guest

Post by Guest » Tue Jan 07, 2003 3:20 pm

Make of computer: DIY
Operating system: XP Pro
CPU Speed: PIII 800
Soundcard: EMI 2-6

Result for test 3: 2%
Result for test 4: 8%

Geraldo
Posts: 225
Joined: Tue Feb 05, 2002 4:18 am
Location: San Francisco, CA USA

Post by Geraldo » Tue Jan 07, 2003 6:05 pm

Computer Stop
PIII 1Ghz
W2K
Maudio Omnistudio/Delta 66

test 3: 7%
test 4: 20%

note: I hope people are being "honest". It does not help anyone to intentially skew your results one way or the other.

Rx
Posts: 684
Joined: Mon Apr 29, 2002 10:33 pm
Location: NY
Contact:

Post by Rx » Tue Jan 07, 2003 9:30 pm

btw, that 'Guest' above with the 2%/8% readings was me. After the 42nd bar, the usage fluctuates between 8% and 11% during the most active parts of the song. It's a bit of a shock to me since I'm currently having problems with my pc, even though I just reformatted and reinstalled everything into a dual-boot with a music-only partition, which has nothing but music apps with all XP whistles turned off.
Last edited by Rx on Tue Jan 07, 2003 11:47 pm, edited 1 time in total.
Arp Laszlo
arphaus.com

Dell 6000d: 2.0ghz Pentium 760 | 1gb DDR2 ram
Echo Indigo DJ | Korg microKONTROL | faded black t-shirt emblazoned with 'Detroit' in gothic type

Rx
Posts: 684
Joined: Mon Apr 29, 2002 10:33 pm
Location: NY
Contact:

Post by Rx » Tue Jan 07, 2003 11:46 pm

Just did a quick test on my pc at work:

Make of computer: Dell
Operating system: XP Pro
CPU Speed: PIII 931
Soundcard: Intel 82801BA built-in audio

Result for test 3: 1-2%
Result for test 4: 20-21%
Arp Laszlo
arphaus.com

Dell 6000d: 2.0ghz Pentium 760 | 1gb DDR2 ram
Echo Indigo DJ | Korg microKONTROL | faded black t-shirt emblazoned with 'Detroit' in gothic type

ak

Post by ak » Wed Jan 08, 2003 9:08 pm

Just tested it with a brandnew homebuild pc.


Make of computer: Myself, AsusP4B533E,256MbDDR,
Operating system: Windows ME
CPU Speed: 2,53 Ghz
Soundcard: build in crap card at 16ms latency

Result for test 3: 1 %
Result for test 4: 7-8 %

no too bad :))

globalgoon
Posts: 726
Joined: Wed Sep 25, 2002 10:52 am

Post by globalgoon » Wed Jan 08, 2003 11:26 pm

pismo g3 400 384 mb ram

test 3 = 6% (when file just opened) 18 - 19% (when stopped after playing)
test 4 = 45 - 46%


chronic, but i bought an xp2400+ computer which should be here in 1 week which should give me better results :)

systek
Posts: 21
Joined: Mon Jul 22, 2002 2:36 am

Post by systek » Fri Jan 10, 2003 3:29 am

Dell Latitude C640 Laptop
WinXP Pro SP1
P4 2.0ghz
256mb

test 3: 2%
test 4: 13-17%

jory
Posts: 67
Joined: Mon Jun 24, 2002 9:24 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: V2 Live Performance Test 3 and 4

Post by jory » Fri Jan 10, 2003 8:58 pm

Make of computer: PowerMac G4
Operating system: 10.2.3
CPU Speed: 400 Mhz
Soundcard: Tascam US-428 (Core Audio)

Result for test 3: 6%
Result for test 4: 47%

Guest

Post by Guest » Thu Jan 16, 2003 2:05 pm

Anyone with a 1ghz TiBook care to post their results??

Guest

Post by Guest » Thu Jan 16, 2003 2:19 pm

Make of computer: Powerbook G4
Operating system: 10.2.1 (will test again with 10.2.3)
CPU speed: 1 Ghz
Soundcard: Motu828
Additional info: 1 GB RAM, internal HD

Result for test 3: 5%
Result for test 4: 30%

OUCH!

globalgoon
Posts: 726
Joined: Wed Sep 25, 2002 10:52 am

Post by globalgoon » Thu Jan 16, 2003 7:33 pm

Make of computer: generic PC
Operating system: XP home
CPU speed: 1.991 Ghz (xp 2400+)
Soundcard: m-audio quattro
Additional info: 512 mb RAM, 30gig 7200rpm HD

Result for test 3: 1%
Result for test 4: 7%

Post Reply