upgrading to 64bit

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
suhler
Posts: 27
Joined: Fri Sep 04, 2015 1:52 pm

upgrading to 64bit

Post by suhler » Tue Mar 29, 2016 10:51 pm

Hello everyone,

I'm thinking about upgrading ableton to 64bit to be able to use more ram. Do I have to completely uninstall the ableton 32bit version and fully install the 64bit version or is there some kind of "64bit version patch"?

I'm operating with el capitan.

Thx in advance :)

jestermgee
Posts: 3995
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: upgrading to 64bit

Post by jestermgee » Tue Mar 29, 2016 11:46 pm

You need to reinstall the 64 bit version completely. You can have both 32+64 bit installed if you need though

suhler
Posts: 27
Joined: Fri Sep 04, 2015 1:52 pm

Re: upgrading to 64bit

Post by suhler » Wed Mar 30, 2016 12:10 am

jestermgee wrote:You need to reinstall the 64 bit version completely. You can have both 32+64 bit installed if you need though
Thx for your reply! I've read that having both installed can lead to problems though and that ableton doesn't recommend it?

jestermgee
Posts: 3995
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: upgrading to 64bit

Post by jestermgee » Wed Mar 30, 2016 12:24 am

Not sure on that. Personally I ditched 32bit the micro second 64bit live was available so don't run 2 versions myself.

If possible i'm a firm believer of running all 64 bit on a 64 bit system if possible but if you must run both then that's how it is.

Post Reply