Page 1 of 1

Ohmforce Ohmicide: Mac plugin name different than PC?

Posted: Wed Apr 06, 2016 9:37 pm
by drez
I've just moved from Mac to PC, reinstalled all my plugins (all 64bit just like on the Mac), and so far so good except for one. My favorite distortion plugin :(

When I open my Ableton projects, it thinks that the Ohmforce Ohmicide plugin is called Ohmicide_VST2_MachO and can't find it. On the PC its the name of the DLL, which is Ohmicide_vstwin_x64. Why would they be called different names on different platforms? I've tried renaming the DLL, but still no workie.

I sent an email to their support, but was wondering if anyone else had run across this issue.

Re: Ohmforce Ohmicide: Mac plugin name different than PC?

Posted: Sun Oct 30, 2016 1:16 am
by jest777er
I have also had this problem with going from a OSX to Windows. I have changed the names of the VSTs too like a year ago and that did not seem to work. I just got sick having to save the preset everytime I want to switch my OS so I am back to looking for a solution. I have none right now but just wanted to bump this. I am sure that we are a very small subset of users but this is a drag when everything else just works.

Re: Ohmforce Ohmicide: Mac plugin name different than PC?

Posted: Sun Oct 30, 2016 1:46 am
by drez
jest777er wrote:I have also had this problem with going from a OSX to Windows. I have changed the names of the VSTs too like a year ago and that did not seem to work. I just got sick having to save the preset everytime I want to switch my OS so I am back to looking for a solution. I have none right now but just wanted to bump this. I am sure that we are a very small subset of users but this is a drag when everything else just works.
I forgot about this thread! If you contact Ohmforce they will send you a shim VST plugin that will fix you up!