Akai Midimix - chainable?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
silicon1138
Posts: 208
Joined: Thu Oct 09, 2003 10:02 pm
Location: paris
Contact:

Akai Midimix - chainable?

Post by silicon1138 » Sun May 01, 2016 9:11 pm

Hi - does anyone know if it's possible to use multiple Akai Midimixes ? I'm sick of this 8 channels/bank switching thing and would like to try 3 or 4 of these things together.
Same question for the Novation Launch Control XL.
Thanks.
Carl Finlow aka - Random Factor / Voice Stealer / Silicon Scally / Il.Ek.Tro / Scarletron...
OSX 10.13, Quad Core Mac Mini, Live 10 Suite.

S4racen
Posts: 5429
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Akai Midimix - chainable?

Post by S4racen » Sun May 01, 2016 9:24 pm

You want to sync them together?

Cheers
D

silicon1138
Posts: 208
Joined: Thu Oct 09, 2003 10:02 pm
Location: paris
Contact:

Re: Akai Midimix - chainable?

Post by silicon1138 » Sun May 01, 2016 9:30 pm

Yes, i'm just wondering what happens if you plug more than one in, are they smart enough to cascade over 16 or 24 tracks? Or is that just wishful thinking?
Carl Finlow aka - Random Factor / Voice Stealer / Silicon Scally / Il.Ek.Tro / Scarletron...
OSX 10.13, Quad Core Mac Mini, Live 10 Suite.

S4racen
Posts: 5429
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Akai Midimix - chainable?

Post by S4racen » Sun May 01, 2016 9:52 pm

Wishful thinking, without a little help...

Click the link below, you can extend the midimix with our xl script and sync them together using Maxforlive and our LaunchSync Series...

Cheers
D

silicon1138
Posts: 208
Joined: Thu Oct 09, 2003 10:02 pm
Location: paris
Contact:

Re: Akai Midimix - chainable?

Post by silicon1138 » Sun May 01, 2016 10:10 pm

thanks :)
Carl Finlow aka - Random Factor / Voice Stealer / Silicon Scally / Il.Ek.Tro / Scarletron...
OSX 10.13, Quad Core Mac Mini, Live 10 Suite.

Post Reply