Ableton logo color has changed from alone

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Novaliz
Posts: 12
Joined: Thu Oct 09, 2014 3:54 pm

Ableton logo color has changed from alone

Post by Novaliz » Tue Dec 06, 2016 11:48 pm

Can someone explain me why my Ableton logo changed its color from blue to orange?

Image

pottering
Posts: 592
Joined: Sat Dec 06, 2014 4:41 am

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by pottering » Tue Dec 06, 2016 11:53 pm

Each version has a a different color, Intro is gray, Blue is Standard and that Orange is Suite.

[edit: got it wrong, Intro is green (I used it until some weeks ago and still forgot somehow) and Suite is gray, like the boxes and parts of the site]
Last edited by pottering on Wed Dec 07, 2016 8:05 am, edited 1 time in total.

Novaliz
Posts: 12
Joined: Thu Oct 09, 2014 3:54 pm

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by Novaliz » Wed Dec 07, 2016 12:10 am

pottering wrote:Each version has a a different color, Intro is gray, Blue is Standard and that Orange is Suite.
Strange. I have Suite for nearly two years now and when I saw the orange logo today I could swear it was blue before 8O

yur2die4
Posts: 6369
Joined: Sat Oct 03, 2009 3:02 am
Location: Menasha, Wisconsin
Contact:

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by yur2die4 » Wed Dec 07, 2016 12:49 am

Did you download a beta?

Shift Gorden
Posts: 592
Joined: Wed Mar 25, 2015 8:45 pm
Location: Oklahoma City
Contact:

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by Shift Gorden » Wed Dec 07, 2016 12:54 am

yur2die4 wrote:Did you download a beta?
Yup - I'm pretty sure the red indicates a beta version. I currently have regular and beta version of Suite...and the beta is a cheerful red icon.

pottering
Posts: 592
Joined: Sat Dec 06, 2014 4:41 am

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by pottering » Wed Dec 07, 2016 12:59 am

Sorry, I only have Standard (upgraded from Intro) so I assumed that was Suite's color.

Novaliz
Posts: 12
Joined: Thu Oct 09, 2014 3:54 pm

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by Novaliz » Wed Dec 07, 2016 1:24 am

yur2die4 wrote:Did you download a beta?
No, I didnt :( This is my current version. But it looks like a beta:

Image

Could it be that Ableton messed things up with the automatic update function? :idea:

Tarekith
Posts: 17259
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by Tarekith » Wed Dec 07, 2016 6:11 am

Weird, orange is definitely for the beta versions.

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by Stromkraft » Wed Dec 07, 2016 6:56 am

Novaliz wrote:
yur2die4 wrote:Did you download a beta?
No, I didnt :( This is my current version. But it looks like a beta

Could it be that Ableton messed things up with the automatic update function?
No.

Did you have a beta installed at some point? If so, that's probably enough. Could just be a fluke though. Cleaning out the caches could possibly be a solution.
Make some music!

Shift Gorden
Posts: 592
Joined: Wed Mar 25, 2015 8:45 pm
Location: Oklahoma City
Contact:

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by Shift Gorden » Wed Dec 07, 2016 12:58 pm

Novaliz wrote:
yur2die4 wrote:Did you download a beta?
No, I didnt :( This is my current version. But it looks like a beta:

Image

Could it be that Ableton messed things up with the automatic update function? :idea:
Well, that grey is certainly the regular version of Suite...even says 9.7.1...how odd.

[jur]
Site Admin
Posts: 1565
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by [jur] » Wed Dec 07, 2016 3:59 pm

Don't worry, this is an insignificant mistake in the build.
Thanks for pointing this out anyway!
Ableton Forum Moderator

alsms
Posts: 5
Joined: Fri May 20, 2016 6:40 pm

Re: Ableton logo color has changed from alone

Post by alsms » Thu Feb 07, 2019 12:30 pm

Will this be fixed? Although Live 9 is not developed any longer, this "end state" is somewhat undesirable for some users.

Post Reply