Is Live9/64 ready for prime time ?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
aklisiewicz
Posts: 351
Joined: Mon Mar 14, 2005 3:33 am

Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by aklisiewicz » Sat Mar 11, 2017 4:24 pm

After upgrading from Live 7 to Live 9 I have nothing but problems. I wonder if anybody else is successfully using Live 9 64 bit on Windows-10 machine. Since I have 32 Gig of RAM I decided to install Live9/64. Firstly I run into licensing problems which usually happen to me on a weekend when I have time to work with this stuff. There is no wat to reset unlocking counter (i.e going to my account on-line). THAT SUCKS ! Of course I have sent a request for reset 3-4 days ago and it was ignored. ABLETON - WHAT IS WRONG WITH YOU ???
This is bran newly installed copy of Win10/64. Nor really much software on it yet. Yesterday I installed Live and tried to activate it and of course it was giving me a message - it cannot unlock. In the meantime I started installing NI-SELECT software for my new keyboard. Since the process takes long time I let it run and wen to bed. Next morning I found NI-Access crashed and only installed 3 components. Reboot my PC and re-started NI installation. In the meantime I tried Live and it crashes now immediately while showing the logo.
I have only installed Live no extra plugins or Live PAcks. I think at the moment NI installation has nothing to do with Live (but I might be wrong on this one).

When I tried 64 bit version about 4-5 months ago I could not even register any external plugin and there was many issues. I was hoping that after few months Ableton has fix the problems. Is there anybody running Live9/64 on Win10/64 ?


How can I troubleshoot it ?

ARTHUR
"You are what you think you are"
Sadarahu

Tarekith
Posts: 17281
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by Tarekith » Sat Mar 11, 2017 4:31 pm

Sounds like you are just having some major issues there all around. If it's a fairly fresh system, have you tried reinstalling the OS and starting from a clean slate? That might help you troubleshoot it being possibly a hardware error or something too if this is a new computer.

aklisiewicz
Posts: 351
Joined: Mon Mar 14, 2005 3:33 am

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by aklisiewicz » Sat Mar 11, 2017 4:35 pm

Erik - that's what I just did. Brand new Win10 install. 5 months ago I installed Live9/64. It did not work so I replaced it with 32bit version. I worked ok but because of RAM limits I wanted to go to 64 bit.
"You are what you think you are"
Sadarahu

Tarekith
Posts: 17281
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by Tarekith » Sat Mar 11, 2017 5:28 pm

And you're sure it's not a plug in interaction maybe causing the issue? All your plug ins are 64bit and ready to go?

InLight-Tone
Posts: 67
Joined: Tue Dec 31, 2013 11:55 pm

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by InLight-Tone » Mon Mar 13, 2017 5:05 pm

The question really is, are YOU ready for prime time...

Warmonger
Posts: 121
Joined: Wed Aug 01, 2007 7:02 pm
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by Warmonger » Mon Mar 13, 2017 6:57 pm

Tarekith wrote:Sounds like you are just having some major issues there all around. If it's a fairly fresh system, have you tried reinstalling the OS and starting from a clean slate?
If it's not fresh systems, reinstall it anyway. Old systems tend to get messed up if you don't care :roll:

I didn't have any issues with Live install ever.
The question really is, are YOU ready for prime time...
This :mrgreen:
Trance DJ, producer, sound engineer, synth programmer
My blog
[url=Soundcloudhttps://soundcloud.com/djwarmonger]Soundcloud[/url]
[url=Mixcloudhttp://www.mixcloud.com/Warmonger/]Mixcloud[/url]

kitekrazy
Posts: 730
Joined: Sat Jan 16, 2010 7:16 pm

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by kitekrazy » Tue Mar 14, 2017 1:35 am

No problems but I did a W7 to 10 upgrade. No fresh install. There are some licensing files in Live. I did a fresh install two years ago with W7 and added those licensing files. They might be in app data.

login
Posts: 1816
Joined: Sat Jul 16, 2011 12:41 am

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by login » Tue Mar 14, 2017 3:38 pm

No problems here with li ve 9/64 on win 10, and mine is an upgrade from win 7.

Jolittle
Posts: 4
Joined: Fri Jun 21, 2013 8:09 pm

Re: Is Live9/64 ready for prime time ?

Post by Jolittle » Fri Mar 24, 2017 2:19 pm

also running live 9 64 on windows 10 64 no problem.

Post Reply