Transferring Cubase Content into Ableton

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Kandegi
Posts: 2
Joined: Fri Apr 07, 2017 9:35 am

Transferring Cubase Content into Ableton

Post by Kandegi » Fri Apr 07, 2017 9:38 am

Hey there, I bought some Drumsets from Steinberg for Cubase 7 some time ago and now I want to use them in the Ableton Drumrack.
So, is this possible?
And if, how can I get the sounds into Ableton?
Greets, Kandegi

InLight-Tone
Posts: 67
Joined: Tue Dec 31, 2013 11:55 pm

Re: Transferring Cubase Content into Ableton

Post by InLight-Tone » Fri Apr 07, 2017 3:17 pm

I assume the drumsets are Groove agent drum kits? If so then you can embed a VST inside a drum rack and use it in Ableton. I made a video awhile ago that shows the process with Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=UOAVgavxaz0

Good luck!

doghouse
Posts: 1406
Joined: Fri Aug 29, 2008 5:30 pm

Re: Transferring Cubase Content into Ableton

Post by doghouse » Sat Apr 08, 2017 12:35 pm

Can Groove Agent be used outside of Cubase as a VST? I know the LE versions that came with Cubase cannot. Only a few of the Cubase instruments are available as VSTs...Halion for example.

Kandegi
Posts: 2
Joined: Fri Apr 07, 2017 9:35 am

Re: Transferring Cubase Content into Ableton

Post by Kandegi » Mon Apr 24, 2017 10:39 am

@InLight-Tone:
Thanks for the advice. I didn't really work out with Groove Agent, as doghouse assumed, but nether Halion One. At least I got Padshop, Retrologue and some more Synths from Cubase now in Ableton.
Wouldn't it be possible to get the sounds directly into the drum rack? the problem is I don't find a soundbank or so from the Cubase Drumkits.
Greets, Kandegi

Post Reply