NI Instrument Racks not showing up

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Sebastian
Posts: 1086
Joined: Fri Jan 07, 2005 4:39 am

NI Instrument Racks not showing up

Post by Sebastian » Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

If I have both versions of Ableton 32 and 64 bit installed...... are they sharing the same Instrument Rack folder or should it have one for each version?

Asking bc my NI Instrument Rack VST and AU files are in said folder (Instruments) per NI instructions but not showing up on Ableton Instrument browser on neither version

/Users/myname/Music/Ableton/User Library/Presets/Instruments

thanks

DEEMUSIC
Posts: 85
Joined: Tue Aug 18, 2009 3:19 pm

Re: NI Instrument Racks not showing up

Post by DEEMUSIC » Tue Aug 22, 2017 3:55 pm

Their in your plugin folder they are separate from Live's instruments

jestermgee
Posts: 3294
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: NI Instrument Racks not showing up

Post by jestermgee » Tue Aug 22, 2017 5:32 pm

DEEMUSIC wrote:Their in your plugin folder they are separate from Live's instruments
No, in the case of the komplete Kontrol they ship with a Live instrument Rack to load the VST so the instrument rack will appear in the User library of Live.

Be sure to give live some time to scan and update changes. It certainly should appear but remember it will be in your user library in Live.

Sebastian
Posts: 1086
Joined: Fri Jan 07, 2005 4:39 am

Re: NI Instrument Racks not showing up

Post by Sebastian » Tue Aug 22, 2017 6:43 pm

Yea, nothing shows up in User Lib/Instruments.

I have done Rescan multiple times.

Sebastian
Posts: 1086
Joined: Fri Jan 07, 2005 4:39 am

Re: NI Instrument Racks not showing up

Post by Sebastian » Wed Aug 23, 2017 12:22 am

fixed that

Post Reply