Preferences menu isn't showing me Plug-In Sources options

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
WRLDR
Posts: 2
Joined: Sat Mar 17, 2018 5:01 am

Preferences menu isn't showing me Plug-In Sources options

Post by WRLDR » Sat Mar 17, 2018 5:11 am

I've been having trouble getting any of my 64bit VSTs to open in Ableton 9, and a lot of people with similar problems seem to have fixed it by ticking Use Audio Units in the File Folder tab of the preferences menu

Unfortunately my File Folder tab looks like this (look at the Plugin Sources section)
Image

Maybe if I can fix this, I can get my VSTs to work as well?

help :cry:

dcease
Posts: 2405
Joined: Fri Oct 05, 2007 4:43 am

Re: Preferences menu isn't showing me Plug-In Sources options

Post by dcease » Sat Mar 17, 2018 6:00 am

Audio Units are for Macs, looks like you are running Windows. Gonna have to try something else.

I'd recommend not buying an Apple computer just to fix this issue.

WRLDR
Posts: 2
Joined: Sat Mar 17, 2018 5:01 am

Re: Preferences menu isn't showing me Plug-In Sources options

Post by WRLDR » Sat Mar 17, 2018 4:18 pm

Ah I see. Thanks for the response, it's probably some kind of library issue in this case, guess I'll just have to play around with it.

oh and I appreciate the recommendation ahaha :roll:

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Preferences menu isn't showing me Plug-In Sources options

Post by Stromkraft » Sat Mar 17, 2018 7:48 pm

WRLDR wrote:I've been having trouble getting any of my 64bit VSTs to open in Ableton 9, and a lot of people with similar problems seem to have fixed it by ticking Use Audio Units in the File Folder tab of the preferences menu

Unfortunately my File Folder tab looks like this (look at the Plugin Sources section)
Image

Maybe if I can fix this, I can get my VSTs to work as well?

help :cry:
Hold down alt when you rescan for plug-ins. This looks not only for "new" ones. but all. Sometimes you may have to disable plug-ins and re-enable them after.

Another common issue in Windows are improper folder permissions for the VST folder or for its content.
Make some music!

yur2die4
Posts: 6453
Joined: Sat Oct 03, 2009 3:02 am
Location: Menasha, Wisconsin
Contact:

Re: Preferences menu isn't showing me Plug-In Sources options

Post by yur2die4 » Mon Mar 19, 2018 3:11 am

What plug ins do you use?? That's a weird directory for vsts. You're not moving files around by hand are you??

Post Reply