All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Weird crackle artefact when recording electric guitar
PostPosted: Thu May 10, 2018 3:08 pm 

Joined: Thu May 10, 2018 2:56 pm
Posts: 9
So here's my problem on Live 10.

When I record electric guitar, after quite some time weird crackles start to appear in the guitar track. These crackles are NOT due to the recording, the appear after a certain amount of time for seemingly no reason in the track.
This happens ONLY with guitar tracks, so I think it might be a problem with Guitar Rig 5, which I usually use on these tracks.

Sometimes, when I copy the part that crackles to another place in the project, the cracke dissapears, but is still there in the original place. If I move everything a few bars, the sometimes dissappear, but the come back randomly. I realized once, that the crackles came when I tweacked the compressor in the guitar track while playing back the audio.

Anybody expierienced a similar problem?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Weird crackle artefact when recording electric guitar
PostPosted: Thu May 10, 2018 3:38 pm 

Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am
Posts: 7055
j.roemer92 wrote:

Anybody expierienced a similar problem?


No.

Could it be that in those places you have some kind of modulation or automation distorting the audio?

_________________
Make some music!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Weird crackle artefact when recording electric guitar
PostPosted: Thu May 31, 2018 9:14 am 

Joined: Thu May 10, 2018 2:56 pm
Posts: 9
Stromkraft wrote:
j.roemer92 wrote:

Anybody expierienced a similar problem?


No.

Could it be that in those places you have some kind of modulation or automation distorting the audio?



No, I don't. Little update - I record with a Kemper now, no Guitar Rig. Signal sounds totally fine while recording, and while playing back. After a while, the crackle appears again. There are no effects, automation whatsoever involved. Sometimes it disappears for a second, but usually it stays. This ONLY happends with electric guitar recording.. its totally weird.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Weird crackle artefact when recording electric guitar
PostPosted: Wed Dec 05, 2018 9:02 pm 

Joined: Thu May 10, 2018 2:56 pm
Posts: 9
I already posted in another thread about it - its the warp function - i had complex mode on, and it doesn't work well with guitars. complex mode was responsible for the crackle.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group