All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Using Groove
PostPosted: Wed Jan 09, 2019 5:20 pm 

Joined: Tue Nov 27, 2007 6:04 am
Posts: 4
Hey all,

Question about applying groove from the groove pool onto tracks. Does the audio or midi you are applying it to have to be consolidated first? Would one hits be affected by groove the same way as a consolidated loop would?


Thanks,
Rob


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Using Groove
PostPosted: Wed Jan 09, 2019 7:55 pm 

Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Posts: 15812
Location: The Wild West
i could be wrong... but i think it would at least need to be in some bite size chunks like 4-8 bars...

it seems to me that the groove might start over at each new one hit.... unless it's applied globally to the whole set.

i'm not in front of a computer with Live on it to play with it, but hopefully someone will chime in with a definitive answer for you.

you got me curious now too. :idea:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Using Groove
PostPosted: Thu Jan 10, 2019 2:35 am 

Joined: Mon Jan 22, 2007 1:55 am
Posts: 1141
Location: Atlanta, Ga
ROBTRONIX wrote:
Hey all,

Question about applying groove from the groove pool onto tracks. Does the audio or midi you are applying it to have to be consolidated first? Would one hits be affected by groove the same way as a consolidated loop would?


Thanks,
Rob



I'm assuming you are referring about Arrange view clips.

I imagine so.

That said you can also try selecting all clips and in clip view, load groove file.

I believe it might load up on all clips without consolidating.

That said if your clips dont match the clip length of groove clip (eg partial bar clips), you might run into some offset issues.

But as long as the lengths are integer multiples of the groove file, I think you should be fine.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Using Groove
PostPosted: Thu Jan 10, 2019 3:31 am 

Joined: Tue Nov 27, 2007 6:04 am
Posts: 4
Yes I was refering to one shot audio clips sliced on the arrangement page. I group selected them and applied groove to them but seems to have timing issue. Probably since my groove is a 2 bar loop and the snippets of my audio clips are so short they probably don’t know how to shift position to match the grooves transients. Im going to experiment with doing both chopped and consolidated of the exact same material to see how the groove interacts with them.

Thanks all for the help


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group