[MacOS] Virtual Outputs?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
EnjoyRC
Posts: 684
Joined: Thu Feb 12, 2004 12:02 am
Location: USA

[MacOS] Virtual Outputs?

Post by EnjoyRC » Fri Feb 01, 2019 2:16 pm

I regularly use multi-output audio interfaces. While programming I use a iConnectAudio4+, and on stage I use a X-Air 18.
When I pull up my Ableton live sets, they work when developing and when performing due to alike number of outputs.

Desire:
If I work offline (just the Mac), it uses the "Built-In Output" of the Mac. This is only 2 channels. Left & Right.
I lose the channels set to 3 & 4 (stereo), 5 (mono), 6 (mono), 7 & 8 (stereo), etc...
I know I can reroute these, but then when I perform live, I have to reroute them all again.

Question:
Is there a way, on a Mac, to have multiple virtual outs that mix to L & R of the "Built-In Output" where I don't need to disturb my Ableton output assignments?
MacBook Pro (MacOS 10.14.1) Surface Pro (Win 10)
(STUDIO I/O) MOTU UltraLite mk4 (w/ADA8200), (LIVE I/O) Behringer X Air XR18
Ableton Live Suite 10, Reason 10, Studio One 4

EnjoyRC
Posts: 684
Joined: Thu Feb 12, 2004 12:02 am
Location: USA

Re: [MacOS] Virtual Outputs?

Post by EnjoyRC » Fri Feb 01, 2019 3:06 pm

MacBook Pro (MacOS 10.14.1) Surface Pro (Win 10)
(STUDIO I/O) MOTU UltraLite mk4 (w/ADA8200), (LIVE I/O) Behringer X Air XR18
Ableton Live Suite 10, Reason 10, Studio One 4

Post Reply