Not able to receive audio into "external Instrument" plugin

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
mrinalcr
Posts: 1
Joined: Thu Jun 06, 2019 3:33 pm

Not able to receive audio into "external Instrument" plugin

Post by mrinalcr » Thu Jun 06, 2019 3:38 pm

Hey all,

Since i upgraded to 10.1 i am not able to send audio from my Volca to Ableton, I AM ABLE to control the volca via midi with Live 10 but im NOT ABLE to send that audio back into live... There is audio coming out of the volca speaker when i remove the Audio cable connecting the volca to my sound card (NI Audio 6, the cable works perfectly, i have tested it with other equipment. I can even see my sound card INs lighting up when theres audio playing on the volca but nothing coming out of my speakers... PLEASE CAN YOU HELP im going crazy

Thanks in advance everyone
MCR

pottering
Posts: 620
Joined: Sat Dec 06, 2014 4:41 am

Re: Not able to receive audio into "external Instrument" plugin

Post by pottering » Thu Jun 06, 2019 7:51 pm

What instructions you followed that are not working?

Shift Gorden
Posts: 599
Joined: Wed Mar 25, 2015 8:45 pm
Location: Oklahoma City
Contact:

Re: Not able to receive audio into "external Instrument" plugin

Post by Shift Gorden » Thu Jun 06, 2019 8:58 pm

Sounds like you need to either configure the outputs of your interface or configure/select the correct inputs within Ableton/external instrument device. Hard to say....need more infos.

Post Reply