Live 10.1.0 vs 10.0.6 difference in audio playback

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
last email
Posts: 16
Joined: Sat Dec 29, 2012 7:40 pm

Live 10.1.0 vs 10.0.6 difference in audio playback

Post by last email » Fri Jun 07, 2019 8:01 am

There is a difference in playback audio quality between the latest version 10.1.0 and previous 10.0.6.
Projects that were made in v10.0.6, now sound a bit more harsh and thinner. Not a huge difference, but enough to catch my attention.
Anyone else noticed this?

[jur]
Site Admin
Posts: 1699
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Live 10.1.0 vs 10.0.6 difference in audio playback

Post by [jur] » Fri Jun 07, 2019 8:54 am

This shouldn't happen.
Do you have any instance of Simple Delay and/or PingPong Delay in your set?
Ableton Forum Moderator

last email
Posts: 16
Joined: Sat Dec 29, 2012 7:40 pm

Re: Live 10.1.0 vs 10.0.6 difference in audio playback

Post by last email » Fri Jun 07, 2019 9:12 am

Yes, I have simple delay in a return track feeding some midi synth tracks. The same project (without any changes) sound smoother in previous version 10.0.6.

By the way, Can I install both versions (10.1.0 and 10.0.6) on my computer?

last email
Posts: 16
Joined: Sat Dec 29, 2012 7:40 pm

Re: Live 10.1.0 vs 10.0.6 difference in audio playback

Post by last email » Sat Jun 08, 2019 8:27 am

[jur] wrote:
Fri Jun 07, 2019 8:54 am
This shouldn't happen.
Do you have any instance of Simple Delay and/or PingPong Delay in your set?
Why you asked if I have Simple DeLay and PingPong in my projects? The updated versions of Simple Delay and PingPong are causing the difference in audio output?

chrk
Posts: 1728
Joined: Mon Dec 28, 2009 5:36 pm

Re: Live 10.1.0 vs 10.0.6 difference in audio playback

Post by chrk » Sat Jun 08, 2019 9:01 am

last email wrote:
Sat Jun 08, 2019 8:27 am
Why you asked if I have Simple DeLay and PingPong in my projects? The updated versions of Simple Delay and PingPong are causing the difference in audio output?
See LIVE 10.1 New Delay Sounds Different, especially
[tow] wrote:
Wed Jun 05, 2019 3:25 pm
Please report this directly to our Support (as 10.1 is released now), ideally with an example set, your steps to trigger the issue (expected vs. observed) and a recent status report. We would like to investigate this for sure.
on page two and the posts following that. You may want to report yours too.

Post Reply