Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
enCiphered
Posts: 9
Joined: Mon Apr 29, 2019 10:15 am

Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by enCiphered » Tue Jul 23, 2019 11:28 am

Since live got updated to 10, all or most randomization devices of the Max for Live Essentials pack are not working properly.
Trying to map parameters of any synth just doesn´t work properly anymore or not at all.

As an example, try to assign several synth parameters to the device randomizer.
In my tests, only one from 20 parameters does react.

S4racen
Posts: 5363
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by S4racen » Tue Jul 23, 2019 11:35 am

Have you downloaded the latest versions of the pack?

Cheeras
D

enCiphered
Posts: 9
Joined: Mon Apr 29, 2019 10:15 am

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by enCiphered » Tue Jul 23, 2019 11:45 am

Yes, I installed the latest version but nothing changed

S4racen
Posts: 5363
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by S4racen » Tue Jul 23, 2019 1:25 pm

Does it work with Lives native instruments and devices?

Cheers
D

enCiphered
Posts: 9
Joined: Mon Apr 29, 2019 10:15 am

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by enCiphered » Tue Jul 23, 2019 4:30 pm

S4racen wrote:
Tue Jul 23, 2019 1:25 pm
Does it work with Lives native instruments and devices?

Cheers
D
No. I just tried with Operator, same problem here.

S4racen
Posts: 5363
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by S4racen » Tue Jul 23, 2019 5:11 pm

Best to report it to support@ableton.com then...

Cheers
D

viberous
Posts: 2
Joined: Wed Jul 17, 2019 4:56 am

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by viberous » Sun Sep 01, 2019 7:33 pm

I've noticed this too (commented on another thread). It works great in live 9 and even in a previous version of 10, but since updating to 10.1 it doesn't work. Definitely going to put in a support request as well.

djorno
Posts: 24
Joined: Wed Nov 21, 2007 7:36 am

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by djorno » Sat Oct 12, 2019 10:41 pm

Same here. Sucks cause I was hoping to use a lot of these devices, but without them functioning properly, there's no point to even designing / envisioning certain devices / performance techniques etc.... Reeeeeeeeeally lame.

[jur]
Site Admin
Posts: 2085
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Max for Live Essentials not working properly since Live 10

Post by [jur] » Sun Oct 13, 2019 3:52 pm

Live 10.1.2 ships with an updated Max build. Did it solve this issue?
Otherwise, as S4rcen said, you better off reporting to support@ableton.com
Ableton Forum Moderator

Post Reply